Şimdi de Nintendo 64 Classic geliyor!

nintendo 64 classic

Son dönemde oldukça popüler olan klasik konsollar serisine bir yenisi daha ekleniyor. Japon konsol devi Nintendo 64 Classic ile bir kez daha evlerimize konuk olmaya hazırlanıyor.

Oyun sektörünün gün geçtikçe daha da büyük bir hacme kavuştuğu inkar edilemez bir gerçek. Öyle ki artık sağlam bir oyun, çıktıktan 3 gün sonra 700 – 800 milyon dolarlık gelir elde edebiliyor. Sadece oyun bazlı değil, konsol bazlı olarak da oyun sektörünün günden güne büyüdüğü söylenebilir.

Bugün hemen hemen her evde iyi kötü bir konsol bulunmakta. Görünen o ki ilerleyen yıllarda, konsol kullanımı da ciddi şekilde artacak. Elbette bunu sadece yeni nesil konsollar olarak düşünmemek gerekiyor. Zira yeni nesil konsollara olduğu gibi, klasik konsollara da oldukça fazla talep var.

Nintendo’nun geçtiğimiz yıl satışa sunduğu NES Classic ve Super NES Classic adeta yok satmıştı. Hatta Nintendo’nun bu başarısı Sony’i harekete geçirmiş ve PlayStation Classic duyurulmuştu.

Nintendo 64 Classic için geri sayım başladı

Şimdiyse klasik konsollar arasına bir yenisi daha ekleniyor. İddialara göre Nintendo 64 Classic’i duyurmak için gün sayıyor.

Nintendo 64 Classic, orijine oranla çok daha küçük bir boyutta olacak. Ayrıca konsolun içerisinde 30 oyunun ön yüklü şekilde yer alacağı belirtiliyor. Şimdilik Nintendo 64 Classic çıkış tarihi ile ilgili net bir bilgi yok. Fakat beklenen duyurunun Kasım ayı içerisinde yapılacağı düşünülüyor.

Nintendo’nun 5. nesil ev konsolu olan N64, 1996 yılında satışa sunulmuş ve tüm dünyada 33 milyona yakın satmıştı.

Nintendo Switch satış rakamları açıklandı