MediaTek 5G için kolları sıvadı

mediatek

Çip sektörünün önemli isimlerinden biri olan MediaTek, ilk 5G modeli Helio M70 için tarih verdi. İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

Akıllı telefon sektöründe önemli bir konumda olan MediaTek, 5G için kolları sıvadı. Şimdiye kadar 5G konusunda sessizliğini koruyan Tayvanlı üretici, 5G destekli ilk modemini resmen duyurdu.

Şirketin CEO’su Rick Tsai tarafından yapılan açıklamada 5G destekli ilk modem olan Helio M70’in 2019’un ilk yarısında kullanıma sunulacağı belirtildi.

Mediatek 5G için atağa geçiyor!

Rick Tsai, Helio M70’in harici bir modem olduğunu ve yonga setinden bağımsız olarak kullanılabileceğini belirtti. MediaTek’in yonga setine entegre şekilde tasarladığı 5G modemler ise henüz geliştirme aşamasındaymış. Yani 5G destekli yonga setinin kullanıma sunulması 2019’un sonlarına doğru gerçekleşecek. Bu bağlamda, MediaTek’in 5G destekli yonga setlerini 2020 yılında akıllı telefonlarda görmeye başlayabiliriz.

Öte yandan şunu da belirtmek gerekir. Hali hazırda üreticiler, genel olarak 5G destekli yonga setlerini tercih ediyorlar. Yani modemin yonga setinin dışında, bağımsız bir şekilde bulunması hem maliyeti arttırıyor, hem de telefonun pil ömrünü kısaltıyor.

Tayvanlı üreticinin bu anlamda en önemli müşterisi Apple olacaktır. Malum, Cupertino merkezli şirket genel olarak modemleri harici olarak kullanıyor. Yani kendi geliştirdiği yonga setinin içerisine modemi dahil etmiyor. Apple şimdiye kadar bu konuda Qualcomm ile çalışıyordu. Fakat ikili arasındaki mahkeme süreci ticari ilişkileri de zedeledi. Bu yüzden Helio M70, Apple için güçlü bir alternatif gibi görünüyor.

Yeni iPad Pro işlemcisi, laptoplardan bile güçlü!