2. el konsol fiyatları? Hangi konsola kaç para verilir?

konsollar 1

#İŞBİRLİĞİ

Konsol fiyatlarının yükselmesiyle birlikte 2. el konsollara olan ilgi de arttı. Peki hangi konsola kaç para verilir? İşte 2. el konsol fiyatları ve diğer detaylar.

Oyun sektörünün gelişmesiyle birlikte konsol kültürü de yaygınlaştı. Geçmişte oyun oynamak için akla gelen ilk şey bilgisayarken, şimdiler de konsollar daha ön planda tutuluyor. Elbette bu durumun birden fazla nedeni mevcut. Fakat en önemli neden, konsollarda herhangi bir oyunun kaldırmama gibi bir riski bulunmaması. Yani herhangi bir oyun konsol için çıkıyorsa, kasma, kaldırma, donma derdi olmadan oynayabiliyorsunuz.

Hal böyle olunca konsol kullanımı da hızla arttı. Nitekim artmaya da devam ediyor. Hali hazırda tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de konsol denildiğinde akla 3 isim geliyor. Sony, Microsoft ve Nintendo.

Sony’nin son konsolu PS4 Slim ülkemizde 2000TL ile 2500TL arasından başlayan fiyatlarla satılırken, PS4 Pro ise 3250TL ile 3750TL arasında fiyatlara alıcı buluyor.

Microsoft cephesine baktığımızda da Xbox One S’in başlangıç fiyatının 1700TL seviyelerinde olduğunu görüyoruz. Eğer tercihiniz Xbox One X olursa 2900TL gibi bir fiyatı gözden çıkarmanız gerekiyor.

Nintendo tarafında ise tek bir seçeneğiniz mevcut. O da Switch. Eğer sıfır kilometre bir Switch almak istiyorsanız 2300TL’ten başlayan fiyatlarla bu konsolu bulmanız mümkün.

Görüldüğü üzere sıfır konsol fiyatları şu aralar hayli yüksek. Durum böyle olunca oyun severler de genel olarak 2. el konsollara yöneliyorlar. Peki 2. el konsol fiyatları ne durumda? Bu yazımızda 2. el konsol fiyatları için hazırladığımız listemizi sizlerle paylaşacağız. Ayrıca hangi konsola maksimum ne kadar ödemeniz gerektiğini de belirteceğiz. Şimdi lafı daha fazla uzatmadan sizleri 2. el konsol fiyatları listemiz ile başbaşa bırakalım.

Bu arada dip not olarak belirtelim. Bu fiyatlar sizlere ödemenizi tavsiye ettiğimiz maksimum fiyatlardır. Fakat cihazın yanında ekstra olarak verilecek olan aparat, aksesuar ve oyunlara göre fiyatlar artış gösterebilir. Örneğin tek kolla 1200TL’ye alacağınız bir PS4 için çift kol olduğu için 1350TL ödeyebilirsiniz.

Ya da cihazın korsan oyun oynatıp oynatmama özelliği de fiyatın artmasına neden olabilir. Örneğin korsan oyun oynatabilen Switch modelleri, sıfır Switch’ten daha pahalıya satılmaktadır. O yüzden pazarlığınızı yaparken bu gibi etkenleri de göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederiz.

Hangi konsol kaç para eder? İşte 2. el konsol fiyatları

PlayStation 4

1 playstation 4

Eski kasa (fat kasa) garantisi bitmiş 500GB: 1200TL
Slim kasa garantisi bitmiş 500GB: 1350TL
Slim kasa garantisi devam eden (1 yıl ve üzeri) : 1500TL