Sıfır otomobilde yeni zam kapıda!

Tesla otomobillerinde kritik güvenlik hatası!

Aşin Otomobil Genel Müdürü Okan Erdem, kurun yukarı seyri halinde önümüzdeki dönemde sıfır otomobil pazarının ciddi zamlarla karşı karşıya kalabileceğini söyledi.

Ford elektrikli otomobilSıfır otomobilde yeni zam kapıda! Otomobil sektörü son birkaç yıldır Türkiye’de ekonomik dalgalanmaların yaşanması ve döviz kurlarındaki artışlar sebebiyle zorlu bir süreç geçiriyor. Kurlardaki artış nedeniyle araçların fiyatlarında yükseliş yaşanması, tüketicilerin satın alma gücünü olumsuz etkiliyor. Bu durum otomobil üreticileri ve ithalatçılarını da zorluyor.

Tesla otomobillerinde kritik güvenlik hatası!

Son olarak, Türkiye’nin önde gelen otomobil markalarından biri olan Dacia, araç fiyatlarına zam yaptı. Firmanın kur artışının yol açtığı maliyet artışlarını karşılamak adına fiyat artışına gitmek zorunda olduklarını belirtti. Bu kararla birlikte, markanın pek çok modelinde fiyatlar yaklaşık %10 oranında artmış olacak.

Sıfır otomobilde yeni zam kapıda!

Otomotiv sektöründe yaşanan fiyat artışları ve zamlar, tüketicilerin otomobil satın alma kararlarını da olumsuz etkiliyor. Zira yüksek fiyatlar, tüketicilerin daha az araç satın almalarına sebep oluyor. Bu da sektörün durumunu daha da kötüleştiriyor.

Screenshot 2023 01 31 at 18 00 43 Mercedes Benzde Elektrikli Otomobiller

Aşin Otomobil Genel Müdürü Okan Erdem ise önümüzdeki dönemlerde döviz kurunun daha da yükselmesi halinde zamların devam edeceğini söyledi. Erdem, “Önümüzdeki dönemde kur yukarı yönlü seyrederse liste fiyatları üzerinden marka ve modele bağlı olarak yüzde 3 ile 5 arasında bir zam tespit edebiliriz. İkinci elde ise fiyat artışları daha hızlı oluyor; 3 ay içerisinde yüzde 10 ile 12 bandında bir artış gözlemleyebiliriz.” ifadelerini kullandı. Sıfır otomobilde yeni zam kapıda!

Google, önemli bir özellik sunmaya başladı