Sıfır otomobil vs ikinci el: Sektör tuhaf bir yere doğru gidiyor

İkinci el otomobil fiyatları

Sıfır otomobil vs ikinci el kıyaslaması ilk defa fiyat bakımından yapılıyor. Peki bu kıyaslamada galip kim oldu. İşte son dönemlerin en merak edilen konularından birisi ile ilgili detaylar.

Türkiye’de özellikle şu sıralar sıfır otomobil vs ikinci el kıyaslaması çok fazla yapılıyor. Birçok kişi araçların neden bu kadar pahalıya geldiğini anlayamıyor. İşin aslına bakacak olursak bunu çözebilmek için çok farklı değişkenlere göz atmak gerekiyor. Fakat biz çok daha basit bir şekilde konuyu sizlere aktarmak istiyoruz.

Öncelikle böyle bir sorunun ortaya çıkmasındaki ana etkilere bakmak gerekiyor. Türkiye’de ve dünyada otomobil üretimi ciddi oranda düştü. Çip krizi bunun en önemli sebebi olarak görülebilir. Yaşanan bu kriz nedeniyle otomobil üretilemiyor. Bu nedenle sıfır araçların fiyatları ciddi oranda yükseliyor. Fakat işin asıl tuhaf tarafı ise paranız olsa bile otomobil için sırada beklemeniz gerekiyor.

Sıfır otomobil vs ikinci el yarışı devam ediyor

Çip krizi nedeniyle yaşanan gelişmeler tedarik problemine dönüştü. Ayrıca döviz kurundaki artış insanların otomobilleri bir yatırım aracı olarak görmesine neden oldu. Türkiye’de genellikle otomobiller yatırım aracı olarak biliniyor. Birçok kişi özellikle şu sıralar otomobillere yatırım yapmak istiyor.

Sıfır otomobil vs ikinci el

Tüm bu sebepler birleşince ortaya ilginç bir tablo çıktı. Sıfır otomobil almakta zorluk çeken vatandaşlar ikinci el alıyor. Üstelik bunu yapmalarının nedeni fiyatlar değil. Mesela şu anda bazı ikinci el otomobil fiyatları sıfır araçlardan daha pahalı. Otomobillerde yaşanan tedarik problemi bunun en önemli nedenleri arasında yer alıyor. Sıfır otomobil ve ikinci el kıyaslaması işte tam da bu noktadan başladı.

Otomobil alım gücü rekor düzeyde düştü: Yeni rapor açıklandı

Önümüzdeki aylarda çip krizinin devam etmesi halinde bu problemler bitmeyecek. Peki sizce bu konu hakkında ne tür önlemler alınabilir? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.