Sıfır otomobil fiyatları artmaya devam ediyor

dolar kuru otomobil fiyatlarını OSD

Son iki yılda otomobil fiyatlarında muazzam artışlar gerçekleşmişti. Peki bu artışlar ne zaman son bulacak? İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Sıfır otomobil fiyatları artmaya devam ediyor. Otomobil fiyatlarındaki artış son yıllarda tahmin edilemeyecek seviyelere ulaştı. Öyle ki 2 – 3 yıl öncesinde 100 bin TL altına alınan sıfır otomobiller şimdilerde 400 bin TL’ye dayanmış durumda. Hatta 400 bin TL altına alınabilecek otomobil sayısı da günden güne azalıyor.

Ford elektrikli otomobil

Hali hazırda otomobil fiyatları son aylarda durulmuştu. Lakin son iki ayda artışlar tekrardan başladı. Eskisi kadar yüksek olmasa da yine de fiyatlar artmaya devam ediyor.

Sıfır otomobil fiyatları artmaya devam ediyor

Geçtiğimiz ay sıfır otomobil fiyatlarında az da olsa artışlar yaşanmıştı. Nitekim yeni aya girmemizle birlikte pek çok marka fiyatlarını tekrardan güncelledi. Bu güncellemeler neticesinde pek çok modele düşük de olsa değişken oranlarda zamlar geldi.

Araç kiralama hizmetleri

Sıfır otomobiller tarafında fiyatlar her ay düzenli olarak artarken, ikinci el otomobillerde ise ÖTV indirimi beklentisiyle fiyatlar düşmeye devam ediyor. Yani sıfır ve ikinci el otomobil fiyatlarında tamamen zıt orantılı bir durumun olduğunu söyleyebiliriz.

Otomobil fiyatlarında enflasyon

Elbette ikinci el otomobil pazarındaki fiyatlar sonsuza kadar düşmeyecektir. Eğer ÖTV beklentileri boşa çıkarsa, fiyatlarda hızlı bir artış da söz konusu olabilir. Elbette yine de bekleyip göreceğiz. Zira şu anda ÖTV tarafındaki belirsizlik devam ediyor. Muhtemelen seçimlere kadar da devam edecektir.

Dahmer başrolü dizinin etkisinden çıkamamış!