Google bu uygulaması için fişi çekti!

Google bu uygulaması için fişi çekti!

Google, insanları Slack benzeri uygulaması olan Chat’i kullanmaya teşvik ettikten birkaç yıl sonra, Hangouts’u kapatmaya karar verdi. İşte tüm detaylar.

Kullanıcıların 2021’de Chat’e kendi başlarına geçmelerine izin verdikten sonra Google, Temmuz ayında Android ve iOS için Hangouts Chat uygulamasını aşamalı olarak kaldırdı. Kullanıcılara, “Hangouts’un yerini Google Chat aldı” ve bağımsız Chat uygulamasına veya Gmail’deki Chat deneyimine geçmelerini söyleyen bir istem gösterildi. TechCrunch’ın belirttiği gibi, mesajlaşma hizmetinin son sürümü olan Web için Hangouts da artık tamamen ortadan kalkıyor.

Google bu uygulaması için fişi çekti!

Kullanıcılar Hangouts web sitesine eriştiklerinde, “1 Kasım 2022’den itibaren Web’deki Hangouts, Web’de Chat’e yönlendirilecek. Şimdi Chat’e geçmenizi öneririz.” uyarısını aldılar. “Otomatik olarak yeniden yönlendirilmeden web sitesine erişmeye devam edebiliriz, ancak yeni mesajlaşma deneyimini yüklemek için tıklayabileceğimiz bir Google Sohbet bağlantısı var. Web sitesi önümüzdeki günlerde tamamen ortadan kalkabilir.”

Kullanıcılar, Chat’te Dokümanları, Slaytları veya E-Tabloları yan yana düzenleyebilir. İş yerindeki ekipler veya arkadaş grupları, konuya dayalı işbirliği için kullanabilecekleri özel bir yer olan Spaces’ı kullanarak belgeler üzerinde çalışabilir ve görevleri yönetebilir. Gmail, Chat entegrasyonuna sahip olduğundan, insanlar Sohbet web sitesini açmaya gerek kalmadan sohbetlere kolayca erişebilir. Google daha önce, Hangouts verilerinin bir kopyasını saklamak isteyenlerin, hizmet tamamen sona ermeden önce Paket Servisi aracını kullanmak zorunda kalacaklarını söylemişti.

MediaTek Dimensity 9200 Apple A16 Bionic çipini geride bıraktı