Siber zorbalık yasası bomba etkisi yaratacak

Bu zararlı yazılım Rusya saldırı yöntemleri Zero Day Initiative

Japonya’da perşembe sabahı yürürlüğe giren ülkenin ceza kanununda yapılan bir değişiklik uyarınca birine çevrimiçi ortamda hakaret etmek bir kişiyi bir yıl hapis cezasına mahkum edebilir.

Siber zorbalık yasası bomba etkisi yaratacak. Hana Kimura’nın görünüşte intihar etmesinin ve 2020’de Terrace House yıldızına zorbalık yapmakla suçlanan adamlardan biri için 9.000 yen (yaklaşık 81 dolar) değerindeki küçük bir para cezasının ardından, hükümet yetkilileri Japonya’nın siber zorbalık yasalarını gözden geçirmeye başladı.

Ülkenin ceza yasasının önceki versiyonuna göre, çevrimiçi hakaret yayınlamanın cezası 10.000 yen veya daha az para cezası ve 30 günden az hapis cezasıydı. Şimdi, yasa 300.000 Yen’e kadar veya yaklaşık 2.200 ABD Dolarına kadar mali cezalara izin veriyor.

Mozilla Firefox hackerların

Siber zorbalık yasası bomba etkisi yaratacak

Halkın siber zorbalıkla mücadele etmesi için hükümete yaptığı baskıya rağmen, değişikliği getiren tasarı tartışmalıydı. CNN, yasanın ancak Japonya’nın iktidardaki Liberal Demokrat Partisi’nin, hükümeti yasayı ifade özgürlüğü üzerindeki etkisini incelemek için üç yıl içinde gözden geçirmeye çağıran bir hüküm eklemesinden sonra geçtiğini bildirdi. The Verge’in işaret ettiği gibi, neyin hakaret sayılacağı konusunda yasanın yeterince spesifik olmadığı endişeleri de var.

Pegasus bilgisayar korsanları

Ülkenin ceza kanunu, hakareti, birileri hakkında belirli gerçeklere atıfta bulunmadan onları küçük düşürme çabası olarak tanımlıyor (bunun aksine iftira belirli özelliklere atıfta bulunur).

Kripto para dolandırıcılığı

Japonya’da bir ceza avukatı olan Seiho Cho CNN’e verdiği demeçte, “Neyin hakaret olarak nitelendirildiği konusunda ayrım yapan bir kılavuz olması gerekiyor. Şu anda birileri Japonya liderine aptal dese bile, o zaman belki revize edilmiş yasa kapsamında hakaret olarak sınıflandırılabilir.” açıklamasında bulundu.

Yüzüklerin Efendisi dizisinden yeni görüntüler yayınlandı