Siber Korsanlara Yardımcı Olmayın

siber1

Adobe üzerine yapılan siber saldırının mağduriyetleri yaşanıyor. Daha üzerinden fazla zaman geçmedi. Adobe müşterilerine gerekli uygulamaları yapmaya devam ediyor. Bilgilerini ne şekilde güvene alacaklarına dair. Yapılan araştırmalarda Adobe içerisinde kullanılan en yaygın şifrenin 123456 olması, şifrelerin çözülme oranının artmasına sebep olmuş.

Adobe hesaplarını siber salıdırıdan sonra incelemeye aldı. Bir daha böyle bir saldırının yaşanmaması için çalışmalar yapıyor. Tabi bu sırada kendisinden kaynaklanmayan açıkları da gördü. Kullanıcılarının şifrelerinin çok zayıf olduğunu ve saldırı sonucunda hemen çözülebileceğini anladı. 123456 şeklinde şifre kullananların sayısı ise 1,9 milyona ulaşıyor. Adobe müşterilerine uyarı da bulunarak bu şekilde kullanılan şifrelerinin değiştirilmesi ve tahmin etmekte güçlük yaşanılacak şifrelerin belirlenmesini istedi. Bunun için güç göstergesine dikkat etmelerini söyledi.

siber

4 Ekim’de yaşana n saldırı sonucunda aktif 38 milyon kullanıcının, pasif durumda olan kullanıcılarla toplam 150 milyon kullanıcının bilgisi sızdırılmıştı. Ancak görülen o ki kullanıcılar, korsanların işlerini kolaylaştırıyorlar. Zayıf şifreler kullanarak, bilgilerini iyice tehlikeye atıyorlar. Sadece 123456 sayılı şifreler değil, adobe123 gibi, password gibi kolay tahmin edilebilir şifrelerinde kullanıldığı açıklandı. Adobe şimdi müşterilerinden bu tür şifreleri sadece Adobe için değil, e-mail ve banka hesapları içinde kullanmamaları gerektiğini açıkladı.