Seçmen sorgulama hizmeti mobile geldi!

Seçmen sorgulama

Seçmen sorgulama hizmeti telefonlara geldi. T.C. Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından geliştirilen seçmen sorgulama uygulaması ile nerede oy kullanacağınızı görüntüleyebilirsiniz.

24 Haziran 2018 seçimleri yaklaşırken, T.C. Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı seçmelere daha iyi hizmet vermek için yeni bir uygulama yayınladı. Seçmen sorgulama ismindeki bu uygulama ile seçmenler iOS ve Android telefonlarından nerede oy kullanacağını saniyeler içerisinde öğrenebiliyor.

Seçmen sorgulama uygulaması ile neler yapılabiliyor?

Yurt içinde ikamet eden seçmenler;

Askı dönemi içerisinde kişi, kendisinin, aynı hanede oturan yakınlarının ve aynı binada oturan seçmenlerin bilgilerini görüntüleyebilir; askı dönemi sonrası kendisinin ve aynı hanede oturan yakınlarının oy vereceği sandık alanı bilgilerini sorgulayabilir.

Seçim dönemleri dışında kişi, kendisinin ve aynı hanede oturan yakınlarının seçmen kütüğünde kaydının bulunup bulunmadığını kontrol edebilir.

Seçmen sorgulama

Yurt dışında ikamet eden seçmenler;

Yurt dışı seçmen kütüğünde kayıtlı olup olmadığını, kayıtlı ise hangi dış temsilcilikte kaydının bulunduğu, açık adres bilgisinin bulunup bulunmadığını kontrol edebilir.

Seçmenler ayrıca, seçim dönemlerinde bağlı bulundukları dış temsilciliklerdeki oy kullanma tarih aralığı ile oy kullanacağı yer bilgilerini de öğrenebilirler.

Askere gidecekler için e-Devlet’ten yeni uygulama: e-Yoklama

Uygulamanın iOS sürümünü buradan ve Android sürümünü buradan indirebilirsiniz. Seçim öncesi T.C kimlik no ve nüfusa kayıtlı olduğunuz sıra no ile yapacağınız bu sorgulama ile oy kullanacağınız yeri öğrenebilirsiniz.