Seat Leon ST, Yeni Yüzünü Gösterdi!

seat leon st

Seat, Volkswagen Grup’un alt yapısını ve teknolojisini çok iyi benimsemiş bir firma olara karşımıza çıkıyor. Her modeliyle özellikle dizayn olarak öne çıkan bu firma C sınıfında da Leon ile çok önemli bir potansiyele sahip. Şimdi de Leon’un ailelere özel modeli Leon ST boy gösteriyor.

Leon ST önden diğer kardeşleri gibi sert bir yüze sahip. Opsiyonel olarak sunulan LED farlar bu sert bakışların daha da agresif olmasını sağlıyor. ST diğer versiyonlardan elbette profilden ayrılıyor. Hatchback kardeşinde 272 mm uzun olan ST profilden bu büyüklüğünü belli ediyor. Ancak yine de station araçlarda beklenen korkutan büyüklük Leon’da hissedilmiyor. Ön kapı ile arka far grubundan asimetrik gelen ütü izi aracı dinamik gözükmesini sağlıyor. Dış dikiz aynaları günümüzde kullanılan tasarımların aksine oldukça sportif. Arka tasarım hatchback kardeşine oldukça benziyor yalnızca arka tamponun bagaj kapağıyla birleştiği alan biraz daha geniş.

Aracın büyük olması ve tavanın neredeyse yarsına kadar açılıyor olması keyfi düzeyini arttırıyor.

Leon ST’nin için kardeşlerinle bire bir aynı. Ergonomik olarak bir problem olmayan iç tasarımda gösterge tablosu şekil olarak VW grubundaki araçlara çok benzese de yazı karakteriyle ayrılıyor.

seat leon st

Havalandırma ızgaraları büyüklükleriyle göze çarpıyor. 5’’lik dokunmatik bilgi ve eğlence ekranı okunaklı ve kullanışlı.

Seat Leon ST, VW raflarından alınan 1.6 litrelik motor 3000- 4000 d/d arasında 105 HP güç, 1750-2750 d/d arasında 250 nm tork üretiyor. Euro 5 normlarını karşılayan bu motor ortalama da 105 gr/km CO2 salınımı yapıyor. Başarılı bir değer olduğunu eklemeliyiz. Bu motor yine VW raflarından alınan 7 ileri DSG şanzımanla
kombine edilmiş. Artık ezberlediğimiz bu kombinasyon hem performans hem de ekonomik olarak oldukça başarılı. Hem şehir içinde hem şehir dışında motor yeterli güç üretirken DSG motora hızlı geçişleriyle oldukça destek oluyor.

Full LED ön ve arka farlar, ön-arka park sensörleri, optik park sistemi ve karartılmış arka camlar bu donanıma dahil. C segmentinde otomatik şanzıman-dizel motor kombinasyonuna sahip ve donanım olarak oldukça yeterli olan Leon ST’nin fiyatı da rakiplerine göre avantajlı gözüküyor. Özellikle çocuklu aileler veya bagaja ihtiyaç duyacağınız bir yaşam tarzınız varsa gerek tasarımı gerek kullanımı ve başarılı donanımıyla iyi bir tercih olabilir.

Seat Leon ST, ülkemizde  71.000 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.

Microsoft, Kinect’i Tek Satacak