Elektrikli Mucize: Mitsubishi i-Miev

Mitsubishi i MiEV1

Otomobil dünyasında son yıllarda değişiklikler oldukça hızlı gerçekleşiyor. Elektrikli araçlarla ilgili çalışmalar da bu hıza ayak uydurmaya çalışıyor. Şehir içi otomobillerden spor otomobillere kadar yüzde 100 ya da benzinli veya dizel motorlara destek olarak elektrikli motor kullanımlarını görüyoruz. Japon markalar elbette bu konuda her zaman olduğu gibi geliştirme aşamasında önde yer alıyorlar. Bu markalardan Mitsubishi’ de MIEV (Mitsubishi Innovative Electric Vehicle- Mitsubishi yenilikçi elektrikli aracı) ülkemizde satın alabileceğiniz bir seçenek.

MIEV’in beyaz ve kırmızıdan oluşan renk kombinasyonu hemen dikkat çekiyor. Önden baktığımızda kendi büyüklüğüne göre oldukça büyük kalan ön cam göze çarpıyor. Genelde otobüs ve kamyonlarda rastladığımız devasa cam silecek benim en çok hoşuma giden detaylardan oldu. Elips şeklinde karartılmış ön farlar aracın genel tasarımına oldukça uygun. Küçücük ön kaput oldukça şirin. Araç profilden ise eğimli ön camın verdiği güzel tasarım dışında oldukça düz. Arka tasrımda yine cam dikkat çekici şekilde bombeli.

Arka far grubu tavana yakın konumlandırılmış. Bu sayede özellikle acil fren durumlarında daha erken fark edilmek mümkün. Dış tasarımda en uyumsuz gözüken şey büyük dış aynalar olarak göze çarpıyor.

Üç kollu jantlar şık duruyor. Lastikler ise günümüzde alıştığımız boyutların çok uzağında. Önde 145/65/15, arka da ise 175/55/15 boyutlarında lastikler kullanılmış. Bu lastiklere sanırız  sadece Mitsubishi sahip, zira bunları bulmanın çok zor olduğunu biliyoruz.

Mitsubishi i MiEV

i-MiEV’nin içine oturduğumuzda oldukça basit hazırlanış bir tasarımla karşılaştık. Gösterge tablosu sadece gerekli bilgileri veriyor. Ortadaki büyük yuvarlak gösterge hızı ve sürüş modunu gösteren bir ibreye sahip. Bu ibrede şarj, ekonomi ve güç modları var. Araç gerçek zamanlı olarak size aracı hangi modda kullandığınızı bu ibreyle gösteriyor. Sol üstte bulunan ufak gösterge vitesin konumunu ve şarj durumunu gösteriyor. Sağ üstte ise yol bilgisayarından bilgileri tek tek görebiliyorsunuz. Alttaki üç yuvarlak düğme havalandırmayı kontrol etmenizi sağlıyor. İ-MiEV’in ruhsatında 4 kişilik olduğunu belirtiliyor. Gerçekten de 4 kişi oldukça rahat edebiliyor. Çocuk koltuğu için ISOFIX bağlantısı mevcut. Tavanın yüksek olması aracın da ferah olmasını sağlıyor. görüş açılarında arka çapraz görüş hariç herhangi bir problem gözükmüyor. Bagaj hacmi şehir içi kullanım için oldukça yeterli. Arka koltukları katlayarak hacmi yükseltebiliyorsunuz.

66 beygirlik elektrik destekli otomobil, 130 kilometre/saat hıza olanak tanırken; 15.9 saniyede 100 kilometreye tırmanıyor. 100 kilometredeki tüketim ise yalnızca ve yalnızca 2.2 litre. Fiyat ise henüz belirsizliğini koruyor.

Assassin’s Creed Unity’nin Yapımcıları Çıldırmış Olmalı