Golf GTI’ın Ayak İzlerini Taşıyor: Seat Ibiza Cupra

Seat Cupra İnceleme

1975 yılının mart ayında Golf GTI modelini tanıttığında otomobil dünyasında önemli bir pazarı açtı. Seat Ibiza Cupra şimdi onun ayak izlerini takip ediyor.

İbiza Cupra’ya baktığımızda Seat’in köşeli çizgilerinin hakim olduğunu görüyoruz. Led’li Bi-Xenon farlar sportif versiyonu simgeleyen ızgaradaki logo büyük hava girişi ilk planda göze çarpıyor. Ön kaputun ortasındaki çıkıntı aracın agresif görüntüsüne katkıda bulunuyor.
Profilden baktığımızda ise coupe tasarımın bir otomobil için ne kadar doğru bir dizayn olduğunu anlatıyor.

Özellikle ön farlardan başlayıp ön kapının ortasına doğru inen ve arka far grubunda başlayıp kapı koluna gelen birbirine asimetrik çıkıntılar aracın çok sıkı görünmesini sağlamış. Piyano siyahına boyalı yan dikiz aynaları da sportif detaylardan. Cupra’nın arka görünüşü tampona kadar  özellikle bagaj tasarımında genel dizayna göre biraz daha yumuşak dizayn edilmiş. Tampon ise oldukça sportif dizayn edilmiş.

ibiza seat cupra

Difüzörler ve trapez biçimli egzoz çok güzel detaylar. Opsiyon olan cam tavan hem ferahlık sağlıyor hem de kalite algısını arttırıyor. Koltukların dolgusu kendinizi oldukça iyi hissetmenizi sağlıyor. Gösterge tablosu da gerek yazı karakterleri, gerekse ibrelerin duruşu sportif detaylardan. Seat’ın sportif logosu damalı bayrak gösterge tablosunda da size hızlı bir araçta olduğunuzu hatırlatıyor.

Direksiyonun arkasındaki vites değişim pedalları olmazsa olmaz detaylardan. Vites topuzu yuvarlak dizayn edilmiş.

Cupra VW raflarından alınan 1.4 litrelik 180 HP güç üreten motorla 7 ileri DSG şanzıman sahip. bu makinanın torku da 250 nm. 0-100 k hızlanması 6,9 saniye ve nefesi neredeyse hiç kesilmiyor.

Seat Cupra, 68.000 T’L’lik liste fiyatıyla nispeten ucuz(!) spor otomobil keyfi yaşatıyor.

Samsung Galaxy S5 Hakkında Bilmedikleriniz