Satya Nadella Microsoft’a Yeni Bir Yol Çiziyor

Satya Nadella Microsofta Yeni Bir Yol Çiziyor

Şubat ayında Microsoft’un yeni CEO’su olarak göreve başlayan Satya Nadella, Microsoft’u kullanıcı odaklı yeni bir yola sokmaya kararlı görünüyor.

Amerikalı teknoloji devi Microsoft‘un yönetiminde geçtiğimiz aylarda önemli bir değişiklik yaşanmış ve CEO görevinden ayrılan Steve Ballmer’ın yerine Satya Nadella getirilmişti. Ballmer’ın ayrılacağının belli olmasının ardından başlayan kapsamlı bir arama sürecinin ardından Bill Gates’in de desteğini alarak Şubat ayında Microsoft‘un başına getirilen Nadella, nihayet firmayı kendi belirlediği yolda ilerletmeye hazır görünüyor.

Satya_Nadella

Sadece yönetim konusunda değil firmanın faaliyet gösterdiği alanlar konusunda da köklü bir değişiklik sürecinden geçmekte olan Microsoft, Satya Nadella önderliğinde kullanıcı odaklı bir firma olma yolunda ilerliyor. Steve Ballmer’dan devraldığı firmayı farklı bir yönde ilerletmeye kararlı görünen Nadella, bugün Microsoft çalışanlarına yolladığı bir mektupta firmanın artık kullanıcı odaklı hale geleceğini vurguladı.

Bir zamanlar temel amacı her eve bir bilgisayar sokmak olan Microsoft‘un artık farklı yollara yöneleceğini belirten bu mektupta, mobil ve bulut alanlarının firma için önemli bir rol oynayacağına dikkat çekildi. Nadella’nın Microsoft çalışanlarına yolladığı bu mektupta dikkat çeken bir diğer başlıkta, bir süredir iddia edildiğinin aksine Xbox ve Surface bölümlerinin satılmayacağının açıklanması oldu.

Dünya Genelinde PC Satışları Düşüşe Geçti