Razer Phone’da neden kulaklık girişi yok?

razer phone

2017’nin yavaş yavaş sonlarına geldiğimiz şu günlerde, dönüp geriye baktığımızda bu yılın iki büyük yenilikle çalkalandığını görüyoruz. Bunlardan birincisi 18:9 en boy oranına sahip ince çerçeveli ya da çerçevesiz ekranlar. Bu teknoloji kuşkusuz tüm kullanıcılar tarafından olumlu karşılandı. İkincisi ise kulaklık girişinin tamamen telefonlardan kaldırılması. Bu ikinci yeniliğin birçok kullanıcı tarafından sevilmediğini hemen baştan belirtelim.

Bir çok akıllı telefon üreticisi kulaklık girişinin telefondan kaldırılmasını, suyla teması önlemeye yönelik bir hamle olarak yorumladı. Fakat Razer CEO’su Min-Liang Tan duruma bambaşka bir boyuttan yaklaştı. Tan, Razer Phone ile ilgili yaptığı açıklamada, kulaklık girişinin gereksiz olduğunu vurguladı.

Razer Phone suya karşı dayanıklı değil

Kulaklık girişi bulunmayan Razer Phone, aynı segmentteki benzer modellerin aksine suya karşı da dayanıklı değil. Dolayısıyla su geçirmezlik özelliği bulunmayan bir telefonda kulaklık girişinin kaldırılması bazı soru işaretlerini de beraberinde getirmişti. Bu konuya Facebook hesabı üzerinden bir açıklık getiren Razer CEO’su, durumu batarya kapasitesinin arttırılmasına bağladı.

Min-Liang Tan, kulaklık girişinin kaldırılması sayesinde Razer Phone batarya kapasitesinin 3500 mAh’dan 4000 mAh’a çıkarıldığını söyledi. Bu 500 mAh boyutundaki miktarın kulaklık girişi ile takas edildiği anlamına geliyor. Peki acaba kullanıcılar Tan ile aynı görüşte mi? Yani kulaklık girişi yerine bataryanın 500 mAh daha fazla olması acaba kullanıcı kitlesi için olmazsa olmazlardan biri mi? İşte bu kısım soru işareti diyebiliriz.

Apple 1 günde kaç iPhone X üretiyor