Kutusundan şarj adaptörü çıkmayan model sayısı hızla artıyor!

Anker PowerPort III Pod 65W : Şarj sorununa hızlı çözüm

İlk olarak iPhone modellerinde adaptör kutu içeriğinde çıkarılmıştı. Fakat sonrasında bu modaya Samsung, Xiaomi, Oppo gibi isimler de dahil oldu. İlk olarak üst segment cihazlarda başlayan bu uygulama şu anda orta segment cihazlara da bulaşmış durumda!

Kutusundan şarj adaptörü çıkmayan model sayısı hızla artıyor! Apple geçtiğimiz yıllarda önemli bir karar almıştı. Cupertino merkezli şirket aldığı kararla birlikte iPhone kutularından şarj adaptörünü çıkarmış ve telefonun sadece lightning kablosu ile geleceğini açıklamıştı. Bu durumun nedeni ise çevre kirlenmesine bağlanarak, çevreci bir tutum algısı yaratılmıştı.

Infinix, 160W hızlı şarj adaptörü üzerinde çalışıyor

İlk başta diğer üreticiler bu konu ile dalga geçseler de zamanla aynı şeyi uygulamaya başladılar. Apple’ın ardından Samsung, Xiaomi ve Oppo da üst seviye modellerinin kutu içeriğinden şarj adaptörünü çıkardı. Zaten uzun bir süredir kutu içeriklerinde kulaklıklar yer almıyordu. Böylece binlerce TL ödeyerek aldığımız üst düzey telefonların kutusundan sadece telefon ve bağlantı kablosu çıkmaya başladı.

Apple Şarj Adaptörlerini Geri Topluyor

Kutusundan şarj adaptörü çıkmayan model sayısı hızla artıyor!

Acaba bu yeni trende başka kim ayak uyduracak diye düşünürken bir sonraki isim ise Google oldu. Google satışa sunduğu Pixel modellerinden adaptörü kaldırdı.

Dürüst olmak gerekirse bu bizim için biraz sürpriz oldu diyebiliriz. Google zaten öyle geniş bir pazarlama ağına sahip değil. Dolayısıyla hitap ettiği müşteri kitlesi de sınırlı. Dolayısıyla mevcut düzende böyle bir hamleye yönelmeleri pek de mantıklı durmuyor.

iPhone 12 şarj adaptörü

Fakat bizleri asıl üzen detay, bu durumun artık orta segment modelleri de kapsıyor olması. Zira 2022 yılında çıkan pek çok orta segment modelin kutusunda adaptör bulunmuyordu. Bakalım bu durum 2023 yılında değişecek mi?

Razer, Wolverine V2 Pro PS5 gamepad’i piyasaya sürdü