ADATA SE880 500GB taşınabilir SSD: Hem PC hem de konsollar için!

nh tr

#İŞBİRLİĞİ

ADATA SE880 500GB taşınabilir SSD modeliyle karşınızdayız. Veri, geçmişten günümüze her zaman önemli oldu. Veriye erişebilirlik ve hızlı işlem faktörleri ise, son yıllarda fazlasıyla önem kazandı. İşte burada devreye giren teknolojilerden bir tanesi de SSD. Hatta artık taşınabilir SSD’lerden, gelişmiş USB bağlantılarından da söz edebiliyoruz.

ADATA SE880 taşınabilir SSD, ödüllü kompakt bir tasarıma sahip. Minimal boyutları sayesinde neredeyse bir taşınabilir kulaklık kutusu kadar büyüklükte ve pantolonunuzun ön cebinde dahi taşıyabiliyorsunuz. 64.8mm uzunluk ve 35mm genişlik değerleri olan ürün, USB 3.2 Gen2 x2 teknolojisiyle geliyor. Bunun anlamı, veri okuma yazma tarafında oldukça performanslı hareket edebilmesi. Diyelim ki 5GB boyutunda bir dosyanız var. Bu dosyayı geleneksel bir hard diske kopyalamaya çalıştığınızda, dakikalarca beklemeniz gerekir. Eski tip, sabit bir SSD’ye kopyalamaya çalıştığınızda hard diske kıyasla daha iyi performans gözlenebilir, ama USB 3.2 Gen2 x2’li SE880 kadar yüksek hızda transfer mümkün olmayacaktır.

ADATA SE880 500GB taşınabilir SSD: Hem PC hem de konsollar için!

ADATA SE880 taşınabilir SSD, minimal yapısı sayesinde kolaylıkla taşınabiliyor, sahip olduğu teknolojiler sayesinde farklı cihazlarda kullanılabiliyor

ADATA SE880 taşınabilir SSD, gri renkle geliyor. XPG’nin belirttiğine göre, 2000MB/s değerine kadar erişebilen performanslar sunabiliyor, ki bu da gerek iş gerekse de eğlence amaçlı kullanımlarda yüz güldüren performanslar demek.

Peki hangi cihazlarda kullanabilirim diyorsanız, burada seçenek çok. Masaüstü PC, taşınabilir PC, MAC bilgisayar, akıllı televizyon ve pek çok oyun konsolunda “tak çalıştır” olarak kullanabilirsiniz. Hatta XPG, “yeni nesil konsollarda da kullanılabilir” diyor. Açıkçası şu an elimizde güncel bir Xbox ya da PlayStation 5 olmadığı için bu tarafta deneyimleme yapamadığımızı söylemeliyiz. Konsol desteğiyle ilgili detaylar için resmi sayfaya göz atmanızı öneriyoruz.

ADATA SE880 500GB taşınabilir SSD: Hem PC hem de konsollar için!

Tıpkı bilgisayarlar gibi oyun konsollarında da depolama faktörleri önemlidir. Özellikle Blu-Ray içerikler, 4K çözünürlüklü video içerikler ve güncel oyunlar, yüksek dosya boyutlarına sahip ve bunları depolamak bir süre sonra mevcut disk olanaklarıyla sıkıntılara yol açabiliyor. İşte bu tip sıkıntıları ortadan kaldırabilmek için kullanımı kolay ve performanslı bir taşınabilir SSD ile yol almak mantıklı olacaktır.

Ürün, USB 3.2 Gen2 x2 desteği sunuyor. Peki USB 3.2 Gen2 x2 ne anlam ifade ediyor?

USB 3.2 Gen2 x2, güncel ve oldukça hızlı bir bağlantı teknolojisi. Gen 2×1’e kıyasla 2 katı daha fazla performans sunabiliyor. Gen 1×1, yani daha eski teknolojiyle kıyaslandığında da 4 katı daha hızlı olduğunu söylemekte yarar var.

Öte yandan bu ürün, pek çok flash bellek ve taşınabilir standart diske kıyasla çok daha performanslı bir cihaz.

Tabii ki burada şu detayı da es geçmemek lazım. Bu SSD diski taktığınız cihazda da en iyi performans için aynı teknoloji desteğinin olması gerekiyor. Eski bir USB bağlantı versiyonuna sahip PC’niz ya da konsolunuz varsa, yine de iyi bir performans alabilirsiniz, ama vadedilen üst seviye performanstan yararlanmanız çok zor.

ADATA SE880 500GB taşınabilir SSD: Hem PC hem de konsollar için!

Peki bu ürün, sarsıntılar ve darbelere karşı dayanıklı mı?

Öyle ya, “taşınabilir bir SSD” bu ve sürekli yanımızda taşıyacağız, farklı cihazlarda sıklıkla kullanacağız. Bu süreçlerde, özellikle hareket halindeyken çeşitli sarsıntıların yaşanması normal. Çanta ya da cebimizden çıkarırken, ya da PC ile bağlantısını kesip tekrar çantamıza koyarken SSD’yi yanlışlıkla düşürebiliriz de, olabilir sonuçta. Neyse ki ürün, hafif sarsıntılar ve bel hizası-masa yüksekliği gibi mesafelerden düşüşlere karşı dayanıklı. Yine de, verilerinizi tehlikeye atmamak adına dikkatli olmanızı önerelim.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Huawei Mate 50 Pro İnceleme: HDR Vivid teknolojisi ve 40 dakikada şarj!