Siemens Endüstri 4.0 hakkında konuştu!

endüstri 4.0

Avrupa’nın en büyük teknoloji şirketi Siemens AG, geçtiğimiz günlerde İngiltere’de düzenlenen Goodwood Festival of Speed etkinliğine katıldı. Şirketin CEO’su Joe Kaeser endüstri 4.0 hakkında konuştu.

Alman endüstri devi Siemens AG’nin CEO’su Joe Kaeser, geçtiğimiz hafta sonu Batı Sussex-İngiltere’de düzenlenen 2018 Goodwood Festival of Speed’e katıldı. Etkinlikte konuşan Kaeser endüstri 4.0 ve elektrikli otomobil konularına değindi.

Dördüncü sanayi devrimi ile küresel iş gücünün önemli ölçüde azalacağını düşünen Kaeser, olası gözüken bu sorunun çözümü için hükümetlere önemli bir görev düştüğünü belirtti. Küresel çapta yaklaşık 370 bin kişiyi istihdam eden Alman sanayi devi, son dönemde çalışanlarına eğitim vermek için 500 milyon avro para harcadı. Siemens , mevcut endüstri ortamındaki becerilerin endüstri 4.0 için yeterli olmayacağını düşünüyor. Bu kapsamda çalışanlarına yeni beceriler kazandırmak için onları bir dizi eğitime tabi tutuyor.

Endüstri 4.0’ın sosyal ve ekonomik etkisi büyük olacak!

Dördüncü sanayi devrimi ile birlikte istihdamın %20 ila %30 oranında düşeceğini söyleyen Joe Kaeser, bu durumun ilk üç sanayi devriminde de meydana geldiğini, istihdamda önemli değişikliklerin yaşandığını belirtti.

Kaeser, “İlk üç sanayi devrimi çok iyi çalıştı. Küresel GSYİH’nın %70’ini oluşturuyor. Şimdi ise üretimin kitlesel olarak etkileneceği dördüncü sanayi devriminin eşiğinde bulunuyoruz” dedi. 2017 yılında sanayi sektörü Alman ekonomisindeki GSYİH’nın yaklaşık %30.6’lık bir kısmını oluşturdu.

Tesla, ABD dışındaki ilk üretim tesisini Çin’de kuracak!

endüstri 4.0