Samsung’un sevilen özelliği tüm Android cihazlarına gelebilir

samsung

Samsung’un amiral gemisi modellerinde yer verdiği Always-on Display özelliği Android Pie ile diğer Android tabanlı cihazlara da gelebilir. İşte konu hakkındaki detaylar.

Samsung özellikle üst segment modellerinde Always-on Display ismini verdiği bir özellik kullanıyor. Bu özellik kullanıcıların her daim telefonun kilidini açmakla uğraşmadan zaman, tarih veya bildirim bilgilerini görmelerine olanak sağlıyor. Şimdi ise bu özelliğin Android Pie ile tüm Android tabanlı cihazlara gelmesi gündemde.

Always-on Display, tüm Android cihazlarına gelebilir

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan bir rapora göre, Google Samsung’un AoD özelliği ile yakından ilgileniyor. Yazılım ve teknoloji dünyasının dev ismi, kısa süre önce tanıttığı Android Pie sürümüne yakında AoD benzeri bir özelliği de dahil edebilir.

Elbette bu özelliğin ilk etapta Google Pixel cihazlarına gelmesi de gündemde. Zaten diğer modellerin Android Pie’yı almak için daha uzun bir süre beklemeleri gerekecek. Fakat elinde sonunda, Andorid 9’u kullanan akıllı telefonlar AoD özelliğinden faydalanabilecekler diyebiliriz.

Son yıllarda bu tarz yeniliklerin taklit edilmesi, oldukça sık karşılaştığımız bir durum olmaya başladı. Sadece Google değil, Apple da başka yazılımlarda görüp, beğendiği özellikleri kendi iOS sürümüne dahil edebiliyor. Bu durumdan en çok avantaj sağlayan kesim ise, şüphesiz kullanıcılar oluyor.

Bu arada dip not olarak belirtelim. Samsung AoD özelliğini son olarak GIF animasyonu görüntüleriyle de desteklemeye başlamıştı. Muhtemelen Google’ın kullanıma sunacağı sistemde de bu tarz bir özellik bulunabilir.

Ekran altı parmak izi okuyucusu 2019’da yaygınlaşacak