3D Touch özelliği Android’e geliyor!

Force Touch enabled display

Apple’ın bu yıl duyurduğu 3D Touch teknolojisi, tüm çevreler tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı. Ancak bu özellik uzun bir süre Apple’a özgü kalmayacak. Ortaya çıkan bir gelişmeye göre 3D Touch teknolojisi, Android’e çıkartma yapacak. Detayları haberimizde.

Force-Touch-enabled-display

İlk etapta Force Touch olarak basına sızan ancak daha sonra Apple’ın 3D Touch olarak adlandırdığı yeni basınca duyarlı dokunmatik ekran teknolojisi, şimdilik sadece üç akıllı telefonda kullanılıyor. Huawei Mate S, iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerinde kullanılan basınca duyarlı bu teknoloji, diğer Android cihazlara da akın akın gelecek.

Tayvan kaynaklı habere göre üreticiler, bu yeni teknoloji için siparişler vermeye ve planlar yapmaya başladı. IFA 2015 ile neredeyse tüm markalar yeni modellerini duyurdu. Dolayısıyla 2015 yılında bu teknolojiyi kullanan yeni bir Android cihaz beklenmiyor. Ancak 2016 yılında Android cihazlar Force Touch teknolojisiyle güncellenecek.

iPhone 5s modelinde gördüğümüz parmak izi okuma teknolojisinin daha sonra Android’li cihazlar arasında popülerleşmesi süreci gibi şimdi Android cihazlar arasında Force Touch teknolojisi popüler olmaya başlayacak. Bu konuda ilk adım Samsung’tan bekleniyor.

Samsung, 2016’nın Şubat veya Mart aylarında Galaxy S7 modelini duyuracak. Bu yeni modelde Force Touch teknolojinin kullanılması bekleniyor. Samsung’un hemen ardından ise diğer üreticilerin bu özelliğe sahip modelleri duyurulacak. 2016 yılı, akıllı telefonlarda Android 6.0, USB-C portu, parmak izi okuma ve Force Touch teknolojilerini bolca gördüğümüz bir yıl olacak.

Akıllı telefon sektörünün en kötü yılı belli oldu!