Samsung’tan OLED ekran pazarına dev yatırım

samsung oled

Hali hazırda Samsung’un elinde bulunan OLED ekran pazarına, dev bir yatırım daha yapılacak. Sebep mi? Tabi ki iPhone 8. İşte konu hakkındaki detaylar.

OLED ekran denildiğinde akla ilk gelen isimlerden birisi de hiç kuşkusuz Samsung. Zira Güney Koreli teknoloji devi OLED ekran pazarının neredeyse yüzde 95’lik kısmına hakim. Yani Samsung için OLED pazarını tekeline aldı desek sanırım pek de yanılmış olmayız.

OLED üretme konusunda şu anda dünyanın 1 numarası konumunda bulunan Samsung’un bu pazara 2017 içerisinde 8.7 milyar dolar harcayacağı açıklandı. Peki bir firma neden zirvede bulunduğu bir Pazar için bu kadar yatırım yapar? Elbette hali hazırda almak üzere olduğu yüklü siparişler için.

Bilindiği üzere Apple’ın iPhone’un 10. Yılına özel olarak tasarladığı iPhone 8, OLED ekran ile gelecek. Dolayısıyla bu kadar popüler bir telefonun OLED panellerini tek başınıza karşılamayı göze aldıysanız, tesislerinizi de genişletmeniz gerekecektir.

Üstelik Apple-Samsung arasındaki OLED panel işbirliği sadece iPhone 8 ile de sınırlı kalmayacak. Zira önümüzdeki sene yani 2018’de Apple’ın satışa sunacağı 3 yeni iPhone modelinde de OLED ekranı tercih edeceği söyleniyor. Bu durumda Samsung üzerine düşen yük daha da fazla olacaktır.

Zaten mantıklı bir şekilde düşünecek olursak, Samsung sadece bir senelik bir anlaşma için kalkıp da 8.7 milyar dolar gibi bir yatırım yapmayı göze almazdı. Tabi yine de yarının neler getireceğini kimse bilemez.