Samsung’dan J.K. Shin görevini devretti!

Samsungdan J.K. Shin gorevini devretti

Koreli telefon devi Samsung’un telefon bölümünün başkanı J. K. Shin görevini devretti.

Samsung’un ve Android’in yükselişi sırasında şirketin başında olan ve uzun bir süredir firmanın mobil bölümünü yöneten Shin koltuğunu devrediyor.

Samsung'dan J.K. Shin gorevini devretti!

Koreli telefon devi Samsung’un telefon bölümünün başkanı J. K. Shin görevini devretti. Samsung’un ve Android’in yükselişi sırasında şirketin başında olan ve uzun bir süredir firmanın mobil bölümünü yöneten Shin koltuğunu devrediyor. Telefon pazarına yön veren en önemli şirketlerden olan Samsung, mobil tarafında büyük bir değişikliğe giderek, Dongjin Koh’a emanet etti. 2011 yılından beri görevde olan Shin’in beklenen ivmeyi yakalayamadığı için görevden alındığı belirtiliyor.

J. K. Shin şirketteki yardımcı CEO görevini sürdürmeye devam edecek, ancak günlük işlemler ve akıllı telefon bölümünün kontrolünü başkasına devredecek. Dongjin Koh daha önce şirketin mobil işletim sistemi Tizen ve Pay gibi projelerini yönetiyordu. Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge ile büyük bir çıkış gerçekleştiren ancak bu durumu satışlara yansıtamayan Samsung, bunun faturasını Shin’e kesmiş gibi görünüyor.

Yönetim katında yapılan bu değişikliğin Samsung ürünlerini nasıl etkileyeceğini şimdiden tahmin etmek zor. Yapılan tahminlere göre Koh ilk olarak tasarımsal açıdan yenilikler yapacak ve sonrasında arayüz geliştirmelerine odaklanacak.

Li-Fi ile saniyede 18 film!