Samsung Z1 2016 yılı için yenileniyor!

yeni samsung z1 2016

Tizen işletim sisteminin öncü modeli Samsung Z1 isimli akıllı telefon 2016 yılı yenileniyor. İkinci jenerasyon Samsung Z1 nasıl olacak? İşte detaylar.

Samsung ve Intel partnerliği ile geliştirilen yeni bir mobil işletim sistemi olan Tizen platformu Samsung tarafından adım adım geliştiriliyor. Şimdiye kadar birkaç farklı akıllı telefon ile karşımıza çıkan Tizen platformunun öncü modeli Samsung Z1 güncelleniyor.

Samsung Z1 2016 nasıl olacak?

Geçtiğimiz yıl Ocak ayında duyurulan lk nesil Z1 modeli Ekim ayında satışa çıkmıştı. Şimdi ise yeni versiyon geliyor. Sınırlı sayıda ülkede satışa çıkan telefon aslında bir çeşit erken erişim imkanı sunuyor. Bir telefonda aranan temel özellikleri içeren Tizen platformu henüz Android ve iOS platformları gibi hazır değil. Linux çekirdeğine sahip olan bu işletim sistemini artık daha güçlü bir telefonda göreceğiz.

Samsung Z1 modelinin 2016 versiyonunda AMOLED ekran paneli bekleniyor. Bu noktada Z3 ile benzeşecek. Geçtiğimiz haftalarda Hindistan’da Samsung Z5 olarak piyasaya çıkacağı sanılan bir model görünmüştü. Bu cihazın Z5 yerine Z1’in yeni versiyonu olacağı söyleniyor. Cihaz Samsung SM-Z510 olarak adlandırılmıştı.

İddialar ile ilgili şimdilik Samsung tarafında yapılan resmi bir açıklama yok. Ancak genel itibariyle yeni versiyonun daha üst düzey bir donanımla karşımıza çıkacağını düşünebiliriz. Samsung bu sefer Hindistan dışında da bu cihazı satışa çıkarabilir. Detaylar için sitemizi takipte kalın.

Galaxy S7 kamerası ve Sony sensörü karşı karşıya!