90 Dolar’a Samsung Z1 Akıllı Telefon

SamsungZ1

Uzun zamandır ertelenen Tizen işletim sistemli Samsung Z1, Ocak ayında satışa sunulacak. Samsung Z1’in fiyatı yaklaşık 90 Dolar olması bekleniyor.

Çıktı çıkacak derken, Tizen işletim sistemli Samsung Z1 18 Ocak’ta piyasada olacak. İlk olarak Hindistan’da satışa çıkacak olan Samsung Z1, Eylül ayından beri 100 Dolar’dan satılan Google’ın Android One akıllı telefonunu hedef alacak.

Samsung Z1

Samsung bu işi çok ciddiye alıyor. Hatta karlılıktan da fedakarlık etmeye hazır. Öyle ki, Linux bazlı Tizen işletim sistemi ile birlikte, giriş seviyesi telefonlar pazarında payını arttırmak istiyor. Bunun için de lider olduğu Hindistan pazarını seçti. Tabi bu pazarı seçmenin asıl nedeni ise geçen çeyrekte %29’luk pazar payının %24’e gerilemiş olması. Çok uygun fiyatlı ürünleri bu pazara sunan Çinli üreticiler, Samsung için ciddi bir tehdit olmaya başladı.

Samsung Z1, 1.2 GHz çift çekirdekli bir işlemciye sahip. 500 MByte’lık belleğin yanı sıra, 800×480 piksel çözünürlüğünde 4 inç ekran, 3 MP kamera, 3G ve WLAN teknolojileri üzerinde barındırıyor. Samsung’un Android telefonlarına çok benzeyen Samsung Z1, Hindistan’dan sonra Çin pazarında da (Şubat 2015) satılacak.

Apple’dan Son Dakika Rusya Kararı!