Samsung Yeni Tizen Telefonunu Satışa Sunuyor

Tizen İşletim Sistemi Geri Dönmeye Hazırlanıyor

Samsung’un piyasaya sürmek için uzun süredir uğraştığı Tizen işletim sistemli ilk akıllı telefonu Samsung Z1’i çok yakında piyasaya süreceği belirtyiliyor.

Kendi bünyesinde geliştirdiği Tizen işletim sistemini akıllı ilk akıllı telefonunu piyasaya sürmek için 2013 yılının başından beri uğraşan Güney Koreli teknoloji devi Samsung, şu ana kadar bu amacına ulaşamamış olsa da çok yakında çalışmalarının sonucunu alacak gibi görünüyor. Geçtiğimiz aylarda piyasaya sürmeyi planladığı Tizen işletim sistemli Samsung Z’nin çıkışını son anda erteleyen firmanın bunun yerine tercih ettiği düşük maliyetli telefonu piyasaya sürmeye nihayet hazır olduğu belirtiliyor.

Tizen_DG

Geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan söylentilerde SM-Z130H adıyla anılan Tizen işletim sistemli akıllı telefonu bir kez daha teknoloji dünyasının gündemine getiren Endonezya basınında, Samsung’un SM-Z130H’yi Aralık ayında piyasaya süreceği iddia edildi. Samsung’un başta Hindistan ve Endonezya gibi gelişmekte olan pazarlara yönelik olarak geliştirdiği düşük maliyetli SM-Z130H’nin Samsung Z1 adıyla satışa sunulacağı ve fiyatının 100 doların altında olacağı belirtiliyor.

10 Aralık’ta Hindistan’da düzenlenecek olan basın toplantısıyla resmi olarak tanıtılacağı söylenen Samsung Z1‘nin donanımsal özellikleri arasında 4 inç dokunmatik ekran, 1.2 GHz çift çekirdekli Spreadtrum SC7727S işlemci, Mali-400 GPU, 512 MB RAM ve 3.2 megapiksel arka kamera yer alıyor.

Sony’den e-ink Ekranlı Akıllı Saat