Tizen Bir Kez Daha Başarısız Oldu

Tizen İşletim Sistemi Geri Dönmeye Hazırlanıyor

Tizen kullanan ilk telefon olan Samsung Z1’in kullanıcılar tarafından beğenilmemesi, işletim sisteminin bir kez daha hayal kırıklığı yaratmasına neden oldu.

Android’e alternatif aradığı bir süredir bilinen Güney Koreli teknoloji devi Samsung çareyi kendi bünyesinde yeni bir mobil işletim sistemi geliştirmekte bulmuş olsa da, firmanın bu alandaki ilk denemesi başarısızlıkla sonuçlanacak gibi görünüyor. Bir süre önce geliştirdiği Linux tabanlı Tizen işletim sistemini akıllı telefon üreticilerine kabul ettirmekte zorluk çeken Samsung’un mobil işletim sistemine kullanıcılar da pek ilgi göstermedi.

Samsung'un Tizen Telefonları Sonunda Geliyor

Tizen işletim sistemini uzun süre akıllı telefon pazarına sokamamasının ardından işletim sistemini kullanan ilk akıllı telefon olan Samsung Z1‘i geçtiğimiz günlerde piyasaya süren firma, bir kez daha hayal kırıklığına uğradı. Z1’i ilk olarak düşük maliyetli akıllı telefonların yoğun ilgiyle karşılandığı Hindistan’da satışa sunarak iyi bir çıkış yapmak isteyen Samsung, Hindistan’da istediği ilgiyi göremedi.

Reuters tarafından yayınlanan yeni bir haber, Samsung Z1‘in kullanıcılar tarafından beğenilmediğini ve birçok kullanıcının uygulama kıtlığından ve kameranın kötü performansından şikayet ettiğini ortaya çıkardı.

Windows 10 Etkinliğine Satya Nadella da Katılacak