Samsung yonga seti fiyatlarına zam yapıyor!

samsung

Dünyanın en büyük teknoloji markalarından biri olan Samsung, müşterilerinin canını sıkacak bir haber paylaştı.

Samsung yonga seti fiyatlarına zam yapıyor! Güney Koreli teknoloji devi Samsung, bir taraftan akıllı telefon, tablet, bilgisayar gibi önemli pazarlar için teknolojik cihaz üretimi yaparken, diğer bir taraftan ise önemli yonga üreticilerinden biri konumunda bulunuyor. Üstelik, bu sektörde Qualcomm, Nvidia gibi çok kritik müşterileri de mevcut. İşte bu yüzden Samsung’un bugün yaptığı açıklama, teknoloji dünyasının tamamını yakından ilgilendiriyor.

Samsung yonga seti

Şirketten yapılan açıklamaya göre, artan maliyet ve döviz kurları nedeniyle yakın bir zamanda yonga fiyatlarında %15 ile %20 arasında zam yapılacak. Tabi böylesi yüksek oranlı bir zammın, ürünlerin nihai fiyatlarına yanmayacağı düşünülemez. Teknoloji dünyasında hakim olan görüş, bu fiyat artışının teknolojik ürünlerin fiyatlarında da en az %5’lik oranda bir artışa neden olacağı yönünde.

Samsung yonga seti

Samsung yonga seti fiyatlarına zam yapıyor!

Öte yandan geçtiğimiz hafta dünyanın en büyük yarı iletken madde üreticilerinden biri olan TSMC tarafından da benzer bir açıklama yapılmış ve bu şirkette artan maliyetleri sebep göstererek müşterilerinin yakın zamanda duyurulacak yeni zamlara hazırlıklı olmalı gerektiğini söylemişti.

Samsung yonga seti

İşin kötüsü, zammın etkileyeceği tek kalem yongalar da değil. Sektöre yakın kaynaklardan gelen haberlere göre, yakın zamanda panellerden, belleklere kadar birçok nihai ve ara malda da %20’leri bulan oranlarda fiyat artışları yaşanabilir. Eğer bu öngörü gerçeğe dönüşürse, işte o zaman akıllı telefon ve tablet olmak üzere 7’den 70’e her üründe can sıkıcı boyutlara varan fiyat artışlarıyla karşılaşabiliriz.

Dünyanın en değerli şirketi bakın hangisi oldu: Apple zirveden düştü