Razer Kraken V3 Pro: Haptic titreşimli kablosuz oyuncu kulaklığı

g ewrwet

#İŞBİRLİĞİ

Razer Kraken V3 Pro, başta belirtmeliyiz ki üst seviye oyuncu kulaklığı arayanların tercih edebileceği ürünlerden bir tanesi. Güçlü hoparlörlere, kablosuz tasarıma ve dahasına sahip. Şimdi isterseniz detaylara birlikte göz atalım.

Daha önce sizlere Razer Kraken V3 kulaklık hakkında bilgiler vermiştik. Farklı platformlarda kullanılabilen ve konforlu deneyimler sunabilen bu kulaklık, RGB aydınlatma sistemini de bünyesinde barındıran kablolu bir kulaklıktı. V3 Pro ise, başta da belirttiğimiz gibi kablosuz bir oyuncu kulaklığı. Dolayısıyla ilk ciddi farkını burada gösteriyor. Beraberinde gelen 2.4GHz kablosuz alıcı ile bağlantı gerçekleştirebilirsiniz.

Razer Kraken V3 Pro: Haptic / dokunsal teknolojili kablosuz oyuncu kulaklığı

Razer Kraken V3 Pro, aslında ilk bakışta tasarım detaylarıyla gücünü gösteriyor. Hani “heybetli” derler ya, işte tam da öyle, premium detaylara sahip, uzun süre kullanım güvencesi veren bir ürün.

Kablosuz kulaklığımız, 372 gram ağırlıkta. Kraken V3 ise, 325 gram ağırlıktaydı. Yani yeni ürünümüz biraz daha ağır, ama bünyesinde daha gelişmiş teknolojileri barındırdığını göz önüne aldığımızda bu sorun olmuyor.

Kulaklıklar yine büyük tasarlanmış ve kulaklarınızı tamamıyla içine alarak sizi bir nevi dış dünyadan koparabiliyor. Hem dışarıdaki sesleri büyük ölçüde yalıtıyor hem de duymak istediğiniz işitsel detaylar adeta sizi 360 derece sarıyor. Böylece oyun oynarken ya da bir şeyler izlerken, adeta atmosfere dahil olarak maksimum deneyimi elde edebiliyorsunuz.

Kulak yastıklarının iç kısmını kumaş, dış kısmını da suni deri malzeme oluşturuyor. Özellikle iç kısımda kumaş tercihi, terlemeye bağlı olarak uzun süreli deneyimlerin ardından suni deri malzemenin ufak ufak kopup dökülmesinin önüne geçebilir. Bu, suni deri tercih edilen çoğu üründe bilinen bir problem.

Kulaklığın tasarım detaylarına bakmayı sürdürdüğümüzde, Razer logoları ve etrafının RGB aydınlatma sistemiyle desteklendiğini, bu sayede ortaya daha iyi görsel detaylar çıkarabildiğini söyleyebiliriz. Tabii pil tasarrufu konusunu da göz önüne alarak bu özelliği kapatma şansınız da var. Biz, eğer yayıncılık yapmıyorsanız bu özelliği kapatmanızı öneririz. Sonuçta bu detayları görmeniz zor.

50 mm sürücülere sahip olan kulaklık, 20 Hz – 20 kHz frekans aralığında işleyiş gösteriyor.

Razer, bu ürününde kendi teknolojisi olan TriForce Titanium’u tercih etmiş. Pasif gürültü engelleme özelliği de işin içine eklendiğinde, saatlerce keyifle oyun deneyimleri yaşayabilirsiniz.

Ürünün sunduğu ses kalitesinden, kulak ve kafadaki konumlandırılmasından, takılıp çıkarılabilir mikrofon sisteminden genel olarak memnun kaldık. Bu arada mikrofonu isterseniz çıkarabiliyorsunuz da.

Özellikle online rekabetçi oyunlarda, en ufak sesleri dahi duyabilmek için iyi bir çözüm. “Hangi taraftan sesler geliyor, acaba düşmanlar bana yakın mı uzak mı?” bu gibi konularda fikir yürütebilmenize ve genellikle de başarılı olmanıza yardım edebiliyor.

Tabii şunu da belirtmekte yarar var. Mikrofonun ses kalitesi genel olarak iyi, ama biraz daha yüksek ses seviyesi ve daha berrak bir ses kalitesi sunabilirdi. Zira piyasada daha iyi kaliteye sahip rakip ürünler de var.

Razer Kraken V3 Pro, THX Spatial Audio özelliğine de sahip

20 Hz – 20 kHz frekans aralığı sunan kulaklığın ses kalitesini çok beğendik. Oyun oynarken, ses adeta sizi sarıyor ve en ufak detayları dahi kaçırmıyorsunuz. Bu esnada dış dünya ile de bağınız neredeyse tamamen kopuyor. Örneğin, Doom Eternal gibi bir oyunu oynarken, bir yandan ortam sesleri, bir yandan da ortama uygun müzikleri duyuyorsunuz. Razer’ın bu ürünü, çok katmanlı sistemi sayesinde tüm sesleri ve müzikleri ayrı ayrı, bozulma olmadan, net detaylarla sunabiliyor. Bu gerçekten çok keyifli. Aynı şekilde kulaklığımızın müzik ve sinema deneyimlerimizdeki performansından da memnun kaldık.

Razer Kraken V3 Pro, THX Spatial Audio özelliğine de sahip

Kraken V3 ve V3 HyperSense’den sonra şimdi de bu kablosuz model

Razer Kraken V3 Pro, Kraken V3 ve V3 HyperSense ile pek çok noktada aynı detaylara sahip ve tabii farklılıkları da var.

Öncelikle, V3 Pro’nun kablosuz olarak kullanılabilen bir ürün olduğunu söylemiştik. Buna ek olarak, ürünümüzde HyperSense, yani titreşim motorlu özel bir sistemin olduğunu da söyleyelim. Kısacası bir yandan sesler duyarken bir yandan da o seslerin şiddeti ve sıklık düzeylerine paralel olarak kulaklarınızda titreşimler hissediyorsunuz. Böylece o an oynadığınız oyuna ya da dinlediğiniz müziğe daha iyi odaklanabiliyorsunuz. Bu özelliği isterseniz kapatabilirsiniz de.

Kablosuz olarak onlarca saatlik deneyimler

Ürün, tek şarj ile kablosuz olarak 44 saate kadar kullanım sunabiliyor. Bu süreçte RGB aydınlatma sistemi ve titreşim sisteminin kapalı olması gerekiyor. Eğer bu iki teknolojiyi aktif olarak kullanıyorsanız, bu tek de tek şarj ile 11 saate kadar deneyim mümkün oluyor. Kendi fikrimizi belirtmemiz gerekirse, RGB aydınlatma sistemini tamamen kapatabilir ve titreşim sistemini de yalnızca ihtiyaç duyduğunuz esnalarda açarak tek şarj ile daha uzun süreli deneyimler elde edebilirsiniz.

Razer Kraken V3 Pro, PC ve konsollarda hem kablolu hem de kablosuz olarak kullanılabiliyor. Cihazı kablolu olarak isterseniz akıllı telefon ve tabletlerinizle de kullanabiliyorsunuz.

Son olarak da gelelim fiyat konusuna. Razer Kraken V3 Pro, 200 dolarlık satış fiyatı etiketine sahip.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Google Pixel 6a fiyatlandırması belli oldu