Samsung’dan 500.000 kişiyi iş sahibi yapacak dev yatırım!

samsun

Teknoloji dünyasının en önemli isimlerinden biri olan Samsung, akıllı telefon pazarındaki liderliğini devam ettirmek için dev bir yatırım yapmaya hazırlanıyor.

Teknoloji dünyasının en büyük firmalarından biri olan Samsung Electronics, akıllı telefon pazarındaki liderliğini perçinlemek istiyor. Hali hazırda, akıllı telefonlar için kendi yonga setini üreten birkaç firmadan biri olan Samsung, bu sektördeki payını da arttırmak istiyor.

Güney Kore’de gelen son haberlere göre, Samsung Electronics, yaklaşık 1 milyar dolarlık kısmı OLED ekran teknolojilerine olmak üzere toplamda 18.6 milyar dolarlık yatırım yapmaya hazırlanıyor. Bu yatırımın çok büyük bir bölümünün yonga setleri üzerine olacağı belirtildi.

Hali hazırda akıllı telefon pazarında lider konumda bulunan Güney Koreli üreticinin, bu yatırımla birlikte pazardaki diğer firmalara da yonga seti satabileceği belirtiliyor. Samsung’un bu yatırımın tamamını kendi ülkesi Güney Kore’de yapacağı da önemli noktalar arasında.

Normal şartlar altında da Samsung’un yonga seti üretim departmanına yıllık 10 milyar dolarlık yatırım yaptığı biliniyor. Bu ek bütçe ile birlikte üretim kapasitesinin önemli ölçüde artması ve 2021 yılına kadar yaklaşık 500.000 kişiye iş imkanı sağlaması bekleniyor.

Samsung’un böyle bir yatırımı Güney Kore’de yapmayı tercih etmesinin en önemli nedeni ise, ülkenin yeni. Cumhurbaşkanı Moon Jae-in’in dev şirketleri Kore’de yatırım yapmaya teşvik eden sözleri.

Güney Koreli teknoloji devinin bu yatırım hamlesi, borsada işlem gören hisselerinde de olumlu bir seyre yol açtı. Bakalım Samsung, planlarını önümüzdeki süreçte hayata geçirebilecek mi?