Aya Neo 2, Steam Deck’e rakip olacak

aya neo 1

Taşınabilir oyun konsolu piyasası her geçen gün yeni aktörlere ev sahipliği yapıyor. Yakın zamanda piyasaya sürülen Steam Deck’den sonra şimdi sıra Aya Neo 2’de!

Aya Neo 2, Steam Deck’e rakip olacak. PlayStation denildiğinde akla her ne kadar ilk olarak ev tipi konsollar gelse de, aslında bir zamanlar bu ismin çağrıştırdığı markalardan biri de PlayStation Vita’ydı. Piyasaya sürüldüğü dönemde gündeme bomba gibi düşen, taşınabilir el tipi konsol isteyen hemen herkesin rüyalarını süsleyen bu konsol, ne yazık ki gerek yazılım desteği gerek oyun çeşitliliği gerekse de oyun fiyatları gibi sebeplerden dolayı arkasına aldığı rüzgara rağmen günden güne popülaritesini yitirmiş ve adını oyun dünyasının tozlu sayfalarına yazdırmıştı.

Aya Neo 2

Öte yandan PlayStation Vita’nın bu düşüşünün yalnız kendi hatalarından kaynaklandığını söylemek doğru olmaz. Çünkü taşınabilir oyun konsollarının pazar payının gerilemesindeki en önemli sebeplerden biri de mobil oyunların günden güne inkar edilemez bir şekilde oyun dünyasındaki yerini sağlamlaştırmasıydı. Ancak taşınabilir konsol pazarındaki isimlerin birer birer artması, bu cihazlar için güzel günlerin yakında olduğuna işaret olabilir.

Aya Neo 2

Aya Neo 2, Steam Deck’e rakip olacak

Daha önce pek çok taşınabilir el konsolu ile adından bahsettiren AYA NEO, şimdilerde AYA NEO 2 modelinin üzerinde çalışıyor. Üstelik bu cihazın öncelikli hedefi, yakın zamanda piyasaya sürülen ve bugüne kullanıcılarından tam not almayı başaran Steam Deck’i geride bırakmak.

Aya Neo 2

Henüz AYA NEO 2’nin özellikleri hakkında yapılmış bir açıklama bulunmuyor. Ancak sızıntılara baktığımız zaman, bu cihazın Ryzen 7 6800U işlemci yonga setine sahip olacağı iddia ediliyor.

Cihazın ayrıca 1280×800 ekran çözünürlüğüne sahip olacak ve daha önce bu tip cihazlarda görülmeyen türde bir parmak izi modülüyle geleceği de paylaşılan iddialar arasında. Bakalım oyun sektörünün emektar kategorisi, yeniden hak ettiği paya ulaşabilecek mi?

Kripto para piyasalarında sular durulmuyor: Meteor düştü