Samsung Z1’in Başarısı Tizen’i Kurtarabilir mi?

Samsung Z1 575

Samsung’un tüm çabalarına rağmen bir türlü kabul görmeyen Tizen işletim sistemi, Samsung Z1’in başarılı satış peformansının ardından yeniden gündemde.

Android işletim sistemine alternatif arayışları sırasında kendi bünyesinde geliştirdiği Tizen işletim sistemini akıllı telefon pazarına bir türlü kabul ettiremeyen Güney Koreli teknoloji devi Samsung, nihayet geçtiğimiz aylarda muradına kavuştu ve Tizen işletim sistemini kullanan ilk akıllı telefon olan Samsung Z1‘i piyasaya sürdü.

Samsung_Z1 (2)

Android, iOS ve Windows Phone gibi popüler işletim sistemlerini kullanan cihazlarla yarışamayacağı düşünülen ve bu yüzden çıkışı defalarca ertelenen Samsung Z1‘den beklentiler oldukça düşük olsa da, telefon kullanıcılar tarafından ilgiyle karşılandı ve bu beklentilerin üstüne çıkarmayı başardı. Business Korea tarafından Samsung’a yakın kaynaklardan öğrenilen bilgiler, Samsung Z1’in 14 Ocak’ta satışa sunulmasından bu yana toplamda 120.000’den fazla satmayı başardı.

Peki Samsung Z1‘in bu başarısı Tizen işletim sisteminin geleceği için ne ifade ediyor? İlk olarak Samsung’un Z1’i Hindistan ve Bangladeş gibi gelişmekte olan pazarların yanı sıra Birleşik Krallık, ABD ve Güney Kore gibi önemli pazarlarda da piyasaya süreceği söyleniyor. Z1’in bu pazarlarda da ilgi görmesi halinde ise Tizen işletim sistemini kullanan farklı telefonların da piyasaya sürülebileceği belirtiliyor.

Çin ve Hindistan gibi gelişmekte olan pazarlardaki dominasyonu yavaş yavaş kaybolan ve bu bölgelerdeki yerel telefon üreticileriyle sıkı bir rekabet içine giren Samsung’un Tizen işletim sistemini kullanan düşük maliyetli telefonlar sayesinde bu pazarlardaki etkinliğini geri kazanmak istediği söyleniyor.

Assassin’s Creed Victory Hakkında İlk Detaylar