Samsung’un Tizen Telefonları Sonunda Geliyor

Samsungun Tizen Telefonları Sonunda Geliyor

Samsung’un uzun süredir gündemde olan Tizen işletim sistemli yeni telefonlarının, çok yakında piyasaya sürüleceği belirtiliyor.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, Tizen işletim sistemiyle çalışan akıllı telefonlarını uzunca bir süredir piyasaya sürmeye çalışıyor ama şu ana kadar bu çalışmaları sonuç vermiş değil. Bugüne kadar piyasaya sürdüğü Android işletim sistemli telefonlarla büyük başarı yakalayan Samsun’un, Tizen işletim sistemli telefonunu henüz piyasaya sürememeiş olmasının en önemli sebebi ise telefon operatörlerinin bu yeni işletim sistemine pek sıcak bakmıyor olması.

Tizen_DG

Ancak Reuters tarafından hazırlanan yeni bir habere göre Samsung nihayet amacına ulaşacak ve Tizen işletim sistemli ilk akıllı telefonunu çok yakında piyasaya sürecek. Samsung yöneticisi Yoon Han-kil’in yaptığı açıklamayla telefonun bu yılın ikinci çeyreğinde piyasaya sürüleceğini resmi olarak duyurduğu, fakat resmi bir çıkış tarihi açıklamadığı belirtiliyor. Samsung’un çok yakında piyasaya sürmesi beklenen Tizen işletim sistemli ilk telefonunun yüksek donanımsal özelliklere sahip olacağı ve bunu orta seviye bir başka telefonun takip edeceği iddia ediliyor.

iWatch’un İki Farklı Versiyonu Olacak