Tizen Sistemli Telefonlar Piyasaya Sürülüyor

Tizen Sistemli Telefonlar Piyasaya Sürülüyor

Tizen işletim sistemiyle çalışan ilk akıllı telefonların Samsung tarafından çok yakında Rusya ve Hindistan gibi pazarlara sürüleceği belirtiliyor.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamada, Tizen işletim sistemiyle çalışan ilk akıllı telefonlarını bu yılın başında piyasaya süreceğini açıklamıştı. Ancak işler Samsung‘un istediği gibi gitmedi ve telefon operatörlerinin yeni işletim sistemine ilgi göstermemesi nedeniyle bu telefonların piyasaya sürülmesi ileri bir tarihe ertelendi.

Tizen_DG

Samsung‘un Tizen işletim sistemiyle çalışan yeni akıllı telefonlarının Windows Phone, Android ve iOS gibi sağlam rakipler karşısında şans bulamayacağına inanan telefon operatörlerinin, bu telefonları piyasaya sürmemesi Samsung’u farklı yollara yöneltmiş gibi görünüyor. Wall Street Journal’da yer verilen yeni bir habere göre Samsung yeni akıllı telefonlarını Rusya ve Hindistan gibi yükselişte olan telefon pazarlarında piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Tizen işletim sistemli ilk Samsung akıllı telefonların bu ay sonunda düzenlenecek bir etkinlikle resmi olarak tanıtılması bekleniyor.

HTC One M8′in Mavi Versiyonu Ortaya Çıktı