SD 835’li Galaxy S8 Türkiye’de satılmayacak!

galaxy s8 13

Samsung’un Qualcomm imzalı yeni nesil yonga seti Snapdragon 835 kullanan Galaxy S8 modelinin hangi bölgelerde satışa sunulacağı ortaya çıktı.

Samsung’un bu ayın sonlarına doğru tanıtacağı Galaxy S8 hakkında hergün yeni bir iddia ortaya atılıyor. Bugün ortaya çıkan söylenti ise hangi S8 modelinin, hangi bölgelerde kullanıma sunulacağı ile ilgili.

Bilindiği üzere Samsung temelde 2 farklı Galaxy S8 modeli üretiyor. Bu Galaxy S8 modellerinden birisi kalbinde Qualcomm’un yeni nesil işlemcisi Snapdrgaon 835’i taşıyor. Diğer Galaxy S8 modeli ise Samsung’un kendi üretimi olan Exynos 8895’ten güç alıyor.

Peki Güney Koreli teknoloji devi hangi modeli, hangi bölgelerde satışa sunacak. Genelde Apple konusunda yaptığı tahminlerle ün kazanmış olan Ming-Chi Kuo bu konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kuo, Snapdragon 835 kullanan Galaxy S8’lerin Amerika, Japonya ve Çin’de satışa sunulacağını açıkladı. Exynos 8895 yonga setini kullanan modellerin ise Avrupa ve Asya’nın geri kalan kısmında kullanıma sunulacağını belirtti.

Bu durumda ülkemizde satışa sunulacak olan Galaxy S8 modelleri de Samsung’un kendi yonga seti Exynos 8895 kullanacak diyebiliriz.

Tabi ki dip not olarak belirtelim. Bu durum henüz kesinlik kazanmış değil. Zira Güney Koreli teknoloji devinden bu konuyla ilgili bir açıklama gelmiş değil. Gerçi geçmiş seneleri baz alırsak Samsung’un bu konu hakkında hiç bir zaman açıklama yapmayacağını da söyleyebiliriz. Çünkü Samsung geçmiş dönemlerde de çift yonga seti kullanımına gitmiş ve hangi yonga setinin hangi bölgelerde satılacağını açıklamamıştı. İşin kötü yanı, kutunun dışından bakıp hangi yonga setinin kullanıldığını anlama şansımızın da bulunmaması.