Windows 11 çıktı ancak kimsenin haberi yok!

Microsoft, eski CPU'lara sahip bilgisayarlara Windows 11 güncellemesi sunmayabilir

Microsoft’un yeni işletim sistemi sürümü Windows 11’in piyasaya sürülmesinin üzerinden önemli sayılabilecek bir süre geçti, ancak milyonlarca insanın bundan haberi olmayabilir!

Windows 11 çıktı ancak kimsenin haberi yok! Microsoft, şüphesiz ki dünyanın en büyük teknoloji markalarından biri. Bununla birlikte şirketin bu statüsünü Windows’a borçlu olduğu da bilinen bir durum. Bugüne kadar, çıkarılacak her yeni Windows sürümü için haftalar hatta aylar öncesinden geri sayımlar yapılır, yeni sürümün yayınlandığı gün teknoloji dünyasının konuştuğu tek konu bu olurdu. Ancak Windows 11’de rüzgar tersine dönmüş gibi görünüyor.

Araştırma şirketi Gartner’ın yöneticisi Stephan Kleynhans’ın aktardığı bilgiye göre, PC kullanıcılarının %60’ından fazlası hala Windows 11’in çıktığından habersiz. Yani hedef kitlenin yarısından fazlası, yeni bir Windows sürümünün çıktığını bilmiyor.

Windows 11 güvenlik özelliği, PC'lerde oyun performansını etkileyebilir

Windows 11 çıktı ancak kimsenin haberi yok!

Bu durumun altında yatan temel sebeplerden biri, şu an için Windows 11’in vadettiği özelliklerinden yoksun olması. Öyle ki, Microsoft tarafından yapılan açıklamalarda Windows 11’de Android uygulama desteğinin olacağı söylenmişti. Bununla birlikte şu an için hala Windows 11’de böyle bir özellik bulunmuyor. Üstüne üstük yeni sürümde performans sorunlarının baş göstermesi de, Windows 11’in çok parlamamasının bir diğer sebebi.

Kleynhans’ın ön görüsüne göre 2023 yılına kadar kurumsal müşterilerin yalnızca %10’u Windows 11’e geçmiş olacak. Ayrıca nihai kullanıcıların ise, Windows 11’e geçmek için acele etmemesi ve 2022 yılında gelecek güncellemenin beklenilmesi gerektiği de yine Kleynhans’ın pc kullanıcılarına bir önerisi olarak dikkat çekiyor.

İnternet erişiminde genel problemler yaşanıyor: Kullanıcılar isyanda