Samsung yavaşlatıcı yazılımı büyük tepki topluyor

Samsung çevreci bir hareketle gündemde

Samsung yavaşlatıcı yazılımı ile ilgili büyük tepki gösteriliyor. Güney Koreli teknoloji devi hedef tahtasına oturtuldu.

Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticileri içerisinde yer alan Samsung, yavaşlatıcı yazılımı nedeniyle tepki toplamaya devam ediyor. Konuyla ilgili yapılan paylaşımlara göre şirket oyun optimizasyon hizmeti yazılımı nedeniyle uygulamaların yavaşlamasına neden oluyor. Instagram, Netflix, YouTube ve TikTok gibi platformlar yavaşlıyor.

İlk etapta bunların sadece iddiadan ibaret olduğunu düşünebilirsiniz. Fakat konuyla ilgili yapılan paylaşımlarda bu durum ispat edildi. Üstelik durumun kanıtlanması gündemi fena halde sarsmaya yetti. Samsung uygulamaları yavaşlatma iddiası nedeniyle topa tutuldu.

Samsung yavaşlatıcı yazılımı güncelleme alacak

Samsung uygulamaların yavaşlamasına neden olan yazılımı sonunda kabul etti. Şirket oyun optimizasyonu hizmeti yazılımı nedeniyle böyle bir soruna neden oluyor. Aslına bakacak olursak bu yazılımın ortaya atılma nedeni oyun oynarken aşırı ısınmayı önlemek. Yani şirketin burada kötü bir niyeti yok.

Samsung yavaşlatıcı yazılımı

Bu yazılım nedeniyle uygulamaların yavaş bir şekilde çalışması büyük tepki topladı. Özellikle oyun ihtiyacını karşılamak için Samsung akıllı telefon alan kişilere yönelik geliştirilen bu yazılım sorunlara neden oldu. Yapılan açıklamalara baktığımızda game booster laboratuvarının çok kısa bir süre içerisinde bu soruna çözüm bulacağı belirtildi.

Samsung Galaxy Awesome Unpacked lansman etkinliği hakkında bilgiler geldi

Samsung yavaşlatıcı yazılımı oyun optimizasyon hizmeti sağlasa bile yine de uygulamalardan gerekli verimin elde edilmesini engelliyor. Samsung yeni bir güncelleme yayınlayarak bu yavaşlama problemini çözecek. En azından kullanıcıların beklentisi bu yönde. Gelişmeler geldikçe hızlı bir şekilde aktarmaya devam ediyoruz.