Elektrikli araçlar Türkiye’de şarj altyapısı kazanacak: Bakan açıklama yaptı

Türkiye'nin elektrikli araç projelerine

Geleceğin en büyük teknolojileri içerisinde görülen elektrikli araçlar Türkiye’de şarj altyapısı kazanmaya başlıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı tarafından yapılan açıklamalara bakılırsa bu hiç uzak değil.

Elektrikli araçlar özellikle son dönemlerde gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Sadece Türkiye değil aynı zamanda dünyanın tamamında ciddi bir yatırım yapıldığı söylenebilir. Fakat zaman zaman Türkiye’de az yatırım yapıldığı ifade ediliyor. Ayrıca elektrikli araçlar ile ilgili Türkiye’de gelen son zam haberleri işleri iyice karamsar hale getirmişti.

Norveç ve İsveç gibi ülkeler elektrikli araçlara düzenli olarak vergi indirimi uyguluyor. Böylece çok daha düşük fiyatlarla elektrikli otomobil kullanmak mümkün oluyor. Fakat Türkiye’de ne yazık ki beklenen indirimler yapılmadı. Herkes tam ümitsizliğe kapılmak üzereyken Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank olumlu açıklamalar yaptı.

Elektrikli araçlar Türkiye’de şarj altyapısı kazanırsa hızlı ivme elde edebilir

Dünyanın en büyük otomobil şirketleri içerisinde yer alan Tesla şu anda araçlarının tamamını elektrikli olarak üretiyor. Bununla birlikte BMW ve diğer otomotiv şirketlerinin yine benzer şekilde elektrikli araçlara yöneldiği görülüyor. Kısacası bu tür otomobiller geleceğin teknolojisi diyebiliriz.

elektrikli araçlar Türkiye'de şarj

Bunun farkına geç bile olsa varan Türkiye hızlı bir şekilde altyapı sağlamaya çalışıyor. Şu anda ülkede 200 binden fazla şarj istasyonuna ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı çalışmalara başladıklarını ifade etti.

Çinli elektrikli araç üreticileri Avrupa’ya açılıyor

Ülkenin bu tür ihtiyaçlarını karşılamak için şarj istasyonlarının hızlı bir şekilde büyüyeceğini söyledi. Ayrıca güvenlik, kullanıcı hakları ve rekabet ortamı gibi hususlarda çalıştıklarını ifade etti. Kısacası elektrikli otomobiller eskisinden çok daha fazla destek görecek. Gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.