Samsung’dan Sony’e Meydan Okuma!

tizen 130806

Satış rakamları açısından çok önde de olsa, fotoğraf makinesi kalitesi bakımından ezeli rakibi Sony’nin gerisinde kalan Samsung hamlesini yapmaya hazırlanıyor.

Samsung, kompakt kamera sistemi olarak da bilinen NX300M ile işbirliği içerisinde çalışacak Tizen’i (Linux temelli, fotoğraf makinelerinden tam verim alınması için optimize edilen yan işletim sistemi) 5 Şubat’ta resmen tanıtmıştı. Ne var ki köprünün altından çok sular geçti ve yazılım evrim geçirdi. Tizen adlı kamera bazlı OS, Samsung ve Intel işbirliğiyle geliştirildi. Samsung’un amacı, Tizen’i tüm özellikleri ile Android ile birleştirmek ve iki işletim sisteminin büyük gücünden faydalanmak.

İddialara göre, kompakt fotoğraf makinesi uygulaması Tizen ve NX300M donanımı, Samsung Galaxy S5’e tam uyumlu olacak. Koreli üreticinin amacı Tizen’i, 2014 yılının ilk çeyreğine hazır etmek. Daha sonra, başta Galaxy S5 olmak üzere akıllı telefon entegrasyonu başlayacak.

Tizen ve  NX300M, en az 20 megapiksellik fotoğraf çekme kapasitesine sahip olurken, saniyede 9 kez fotoğraf alabilecek. Bununla da kalmayan fotoğraf makinesi sistemi 64 bitlik işlemci ve yeni grafik yongalarıyla uyum içerisinde çalışacak.