Samsung ve Xiaomi rekabeti komik paylaşımlara neden oluyor

Samsung güvenlik güncellemeleri

Herkesin yakından takip ettiği Samsung ve Xiaomi rekabeti komik paylaşımlar ile sonuçlanıyor. Hadi gelin detaylara birlikte göz atalım.

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung ve Xiaomi rekabeti, özellikle akıllı telefon alanında kendisini gösteriyor. Xiaomi, Apple ile boy ölçüşecek konuma gelmesine rağmen yine de Samsung’tan bir türlü sıyrılamıyor. İkilinin yeni rekabet alanı Türkiye oldu.

Akıllı telefon pazarı her geçen yıl çok daha fazla büyümeye devam ediyor. Özellikle Canalsy raporunda, Samsung’u sinirlendirecek açıklamalar yapıldı. Türkiye genelinde, Samsung akıllı telefon satışları yüzde 21 olarak açıklandı. Samsung durumu kabullenmiyor ve itiraz yolunu tercih ediyor.

Samsung ve Xiaomi ezeli rakip haline geldi

Akıllı telefon alanında zorlu bir mücadeleye girişen Güney Kore merkezli ve Çin merkezi bu iki şirket, birbirlerinden daha iyi olduklarını iddia ediyorlar. Hele ki Samsung, bu konuda büyük ölçüde katı diyebiliriz.

Samsung ve Xiaomi rekabeti

Xiaomi akıllı telefonlarının Türkiye’de daha fazla sattığını söyleyen bir rapor, Samsung’u iyice kızdırdı. Şirket buna karşı kendisini aşırı derecede öven bir açıklama yaptı. Bu durum kullanıcılar tarafından komik olarak algılandı. Aslına bakarsanız, ikilinin rekabet etmesi pek tuhaf değil. Her ikisi de alandaki en güçlü firmalar olarak görülüyor.

Akıllı telefonlar, ilk çıktığı günden beri Samsung neredeyse liderliği elinde tutuyor. Xiaomi ise bu liderliği almanın peşinde. Sizce bu ikiliden hangisi rekabetten kazançlı çıkacak? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.