Samsung, Turtle Glass isimli yeni bir cam teknolojisi üzerinde çalışıyor!

samsung turtle glass ekran teknolojisi

Akıllı telefonların camları, asla kırılmasını istemediğimiz, tamir maliyeti son derece yüksek parçalar. Samsung ise bu alanda yeni bir teknoloji geliştiriyor gibi duruyor. Samsung Turtle Glass olarak ortaya çıkan bu konu dikkatimizi çekti detaylar haberimizde.

samsung-turtle-glass-ekran-teknolojisi

Piyasadaki mevcut akıllı telefon, tablet bilgisayar ve akıllı saatlerin camları Corning firmasının Gorilla Glass teknolojisiyle korunuyor. Bu özel cam duru dik açılı gelen darbelere karşı dayanıklılık sunuyor ve neredeyse çizilmesi imkansız bir tür. Ancak tabii ki Corning firması bu camları satıyor. Samsung, işlemci tarafında Qualcomm ile yollarını ayırmış ve kendi Exynos serisi işlemcilerini geliştirerek maliyetlerini kısmıştı. Şimdi benzer bir durum ekran camları konusunda geçerli olabilir. Devam etmeden önce Turtle Glass’ın Türkçe çevirisinin “kaplumbağa cam” olduğunu söyleyelim. Samsung, kaplumbağaların kabuğunun sağlamlığından yola çıkarak böyle bir isim tercih etmiş olabilir.

Samsung, Güney Kore’de “Turtle Glass” ismini kullanma hakkını aldı. Güney Kore Patent Ofisi’ne başvuran Samsung artık bu ismin sahibi oldu. Söz konusu bu isim ise bize yalnızca mobil cihazların ekran camlarını anımsatıyor. Milyarlarca dolarlık Samsung, ekran jelatini üretimi yapmayacağına göre bu Corning firmasına rakip yeni bir cam teknolojisinin adı olabilir. Turtle Glass hakkında henüz Samsung tarafından yapılmış resmi bir açıklama yok. Tahminler bu camı Galaxy S7 modelinde göreceğimiz yönünde.

samsung-turtle-glass

Snapchat’e yeni yüzler eklendi!