Antibakteriyel akıllı telefona hazır olun!

zte

Corning ve ZTE işbirliğinde üretilen ZTE Axon’un Dünyanın ilk antibakteriyal cam ekranına sahip akıllı telefonu olduğu ortaya çıktı.

Birkaç gün önce Çinli ZTE firmasının duyurduğu 5.5 inç’lik amiral gemisi telefonu Axon’un ekran camının antibakteriyal olduğundan tamamen habersizdi.

Akıllı telefon ekranlarına kazandırdığı sağlamlıkla tanıdığımız Corning, ZTE ile yaptığı ortaklık sonucunda antibakteriyel cam ekran ile kaplı ilk akıllı telefon olan ZTE Axon’u duyurduklarını açıkladı.

Corning’in açıklamasına göre ZTE Axon’daki ekran sadece çizilme gibi dış etkenlere karşı korumalı değil aynı zamanda antibakteriyel etkiye sahip ekran olarak da karşımıza çıkıyor.

zte axon

Corning’in yeni nesil koruyucu camı, ekran üzerinde bakteri barındırmıyor ve bu bakterileri öldürüyor. Günümüzde akıllı telefonlarda donanımsal gücün yanında sağlamlıkta bekleniyor.

Hal böyle olunca üreticiler cihazlarında donanımsal üstünlüğün yanında sağlamlıklarıyla ünlü ekran camları da kullanıyor.

Yeni gelen bilgiler bu güne kadar çizilmelere ve kırılmaya dayanıklı olarak sunulan ekranlarda artık antibakteriyal özelliği de olacak.

Kendini patlatan e-posta servisi: Dmail