Galaxy Note 9 sağlamlıkta bir ilke imza atacak!

galaxy note 9 10

Samsung’un 9 Ağustos’ta tanıtacağı yeni amiral gemisi modeli Galaxy Note 9, Corning Gorilla Glass 6 teknolojisini kullanan ilk telefon olacak. İşte konu hakkındaki detaylar.

Akıllı telefonların ekran değişim fiyatları hayli maliyetli olabiliyor. Özellikle de kullandığınız telefon kıvrımlı kenarlı OLED teknolojisini kullanıyorsa, ekran değişimi için yeni bir telefon parası ödemeniz gerekebiliyor.

Pek çok kullanıcı telefon ekranını darbelerden korumak adına ekran koruyucular ya da kılıflar kullanıyor. Fakat tüm bu önlemlerden ziyade, üreticinin ekranı korumak için hangi teknolojiyi kullandığı çok daha büyük önem arz ediyor.

Galaxy Note 9, en sağlam telefon olabilir

Teknoloji gündemini yakından takip edenlerin de bileceği üzere pek çok akıllı telefon üreticisi, ekran koruması konusunda Corning Gorilla Glass serisini tercih ediyor. Hali hazırda satışta bulunan telefonlar içerisinde bu teknolojinin en yeni versiyonu Corning Gorilla Glass 5. Fakat Galaxy Note 9 modelinin satışa sunulmasıyla birlikte bu durum değişecek. Çünkü Galaxy Note 9, Corning Gorilla Glass 6 teknolojisi ile donatılmış bir şekilde karşımıza çıkacak.

Şimdilik bu teknolojiyi kullanacağı kesinleşmiş olan iki model mevcut. Birisi Note 9, diğeri ise Oppo R17. Dolayısıyla bu iki modelden hangisi önce çıkarsa o dünyanın ilk Corning Gorilla Glass 6’lı telefonu olacak.

Şimdiye kadar sızdırılan raporlarda Note 9’un 24 Ağustos’ta satışa sunulacağı belirtiliyordu. Eğer Oppo sürpriz bir hamle ile telefonunu bu tarihten önce satışa sunmazsa, Note 9 sağlamlık anlamında bir ilke imza atmış olacak. Bekleyip göreceğiz.

Note 9 reklamı sızdırıldı