Huawei’nin farklı çentik tasarımlı telefonu yolda

huawei

Huawei çentik konusunu farklı bir noktaya taşıyor. Son iddialara göre pek de sevimli gözükmeyen yeni tasarımlı bir telefonun üzerinde çalışılıyor.

Geçen yıl Apple’ın ilk kez duyurduğu çentikli tasarımı pek çok firma takip etti. Huawei de bunlardan birisi. Halihazırda çentiğe sahip birçok telefonu bulunan Çinli şirket, iddialara göre bu konuda yeni rota izliyor.

Huawei üzerinde çalışıyor; çentik kameradan ibaret

Firmanın üzerinde çalıştığı düşünülen yeni tasarımda çentik, ön kameradan ibaret olacak. Sensörler ve ahize, bu ufak çentiğin hemen yukarısındaki ince çerçevede yer alacak.

Tasarım esasında bize çok yabancı değil. Daha önce farklı şirketler bu tip çentiğin denemesine yapmıştı, hatta dün duyurulan Sharp’ın Aquas C10’u da çok benzer bir yüze sahip. Ancak bu denli büyük bir telefon üreticisi daha önce bunu denemedi.

Ve belki daha da kötüsü, bu sıra dışı tasarım önceki denemelerde çok fazla beğenilmedi. Öte yandan şirket, bu tasarımı ekran/gövde oranının artması sebebiyle iyi bir reklam aracı olarak görüyor olabilir.huawei

Huawei’nin üzerinde çalıştığı bu tasarım hangi telefonla birlikte karşımıza çıkacak bilmiyoruz. Fakat şu da göz önüne alınması gereken bir gerçek ki bu tip ilginç denemeler şu sıralar çok fazla tutulmuyor.

Teknolojinin önde gelen isimleri yapay zekaya sahip silah yapmamak üzere anlaşma imzaladı