Samsung, S8 Microsoft Edition hakkında konuştu

samsung

Bir zamanlar akıllı telefon pazarının yüzde 5’ine hitap eden Microsoft, şu aralar yok olmanın eşiğine gelmiş durumda. Yazılım ve teknoloji devi firma, akıllı telefon sektöründe aldığı ağır hezimeti kabullenmiş durumda. Peki kısa süre önce oldukça sık gündeme gelen Galaxy S8 Microsoft Edition gerçekten yayınlanacak mı? İşte bu sorunun cevabı.

Samsung, S8 Microsoft Edition dedikodularını yalanladı

Microsoft’un şu aralar akıllı telefon pazarında oldukça pasif olduğunu söylemek pek de yanlış olmayacaktır. Özellikle Nokia markasıyla yollarını ayırdıktan sonra, Microsoft cephesinden hiç bir önemli adım gelmedi.

Tablet pazarında bile akıllı telefon pazarına nazaran daha aktif bir görünüm çizen Microsoft, ilerleyen dönemlerde belki tekrardan sektöre dönebilir. Fakat kısa vadede böyle birşeyin olması pek de muhtemel görünmüyor.

Hatırlanacağı üzere kısa süre önce Samsung’un Microsoft için bazı özel modeller üretibileceği iddia edilmişti. Üstelik bu modellerin Android yerine Windows Phone işletim sistemini kullanacağı belirtiliyordu. Galaxy S8 Microsoft Edition ismiyle satışa sunulacağı iddia edilen modelin hayal ürünü olduğu ortaya çıktı.

Samsung’dan yapılan açıklamada, bazı Samsung ürünlerinin Microsoft’un online mağazasında satılmasının, kullanıcı deneyimini arttırma amacı güttüğü belirtildi. Ayrıca S8, S8+ ve Note 8’in Samsung ürünleri olduğu ve hiç bir şekilde Microsoft ile ilişkilendirilemeyeceği açıklandı.

Böylece, Galaxy S8 Microsoft Edition söylentileri de ilk ağızdan yalanlanmış oldu.

Essential Phone 2 hakkında ilk detaylar ortaya çıktı