Gear VR için geliştirlen Facebook 360 yayınlandı!

facebook 360

Facebook’un, Samsung’un sanal gerçeklik gözlüğü Gear VR için geliştirdiği Facebook 360 uygulaması bugün yayınlandı. İşte konu hakkındaki detaylar.

2016 yılı sanal gerçeklik cihazları açısından son derece parlak geçti. Senelerdir gelişim aşamasında bulunan Oculus Rift ve HTC Vive gibi VR sektörüne yön vermesi beklenilen sanal gerçeklik cihazları geçtiğimiz sene kullanıcılarla buluştu.

Oculus Rift ve HTC Vive ile başlayan sanal gerçeklik rüzgarına irili ufaklı birçok firma da destek oldu. Sony, Samsung, LG ve daha nicesi kendi imkanları ve çeşitli ortaklıklar üzerinden farklı VR cihazlarıyla pazardaki ürün yelpazesini genişlettiler.

2016’da VR pazarının en başarılı cihazlarından birisi de Samsung ve Oculus işbirliğiyle geliştirilen Gear VR’dı. Güncel olan Samsung marka akıllı telefonların birçoğuyla uyumlu olarak çalışabilen Gear VR uygun fiyatıyla da geniş bir kullanıcı kitlesine erişmeyi başarmıştı.

Gear VR’ın bu kadar geniş bir kitleye hitap etmesinin ardından bu cihaza özel uygulamalar geliştirilmeye, yayınlanmaya başladı. Bu uygulamalardan birisi de Facebook tarafından geliştirilen ve 360 derece resim ve videolara ulaşımı kolaylaştıran Facebook 360 isimli uygulamaydı.

Facebook 360 uzun sayılabilecek bir gelişim sürecinin ardından sonunda kullanıma sunuldu. Facebook’ta yer alan 1 milyondan fazla 360 derece video ve 25 milyondan fazla 360 derece resme kolaylıkla ulaşmanızı sağlayacak olan Facebook 360, an itibariyle yayınlanmış bulunuyor.

Kendinize özel video listesi hazırlayabileceğiniz bu uygulamanın asıl amacı ise, 360 derece videoların keyfini VR gözlüğünüzle çok daha verimli bir şekilde sürebilmeniz. Dip not olarak uygulamanın tamamen ücretsiz olduğunu da sizlerle paylaşalım.