Samsung pazar payını arttırmaya devam ediyor!

Galaxy F23 5G tanıtıldı

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Samsung, bunu sadece akıllı telefon pazarındaki başarısı ile değil, birçok farklı alanda elde ettiği sonuçlarla kanıtlıyor.

Samsung pazar payını arttırmaya devam ediyor! Son iki yıla damgasını vuran küresel çip krizi, bu yıl da tüm hızıyla etkilerini hissettirmeye devam ediyor. Tabi her krizin olduğu gibi bu krizin de kaybeden tarafları olduğu gibi kazanan tarafları da mevcut. Artan maliyetlerden dolayı, bu çipleri alan şirketleri ve tabi ki nihai tüketiciyi kaybeden tarafa koyabiliriz. Buna karşılık bu döküm teknolojilerini üreten firmalar ise hiç kuşkusuz sektörün kazananı konumundalar.

Verilere bakıldığı zaman, döküm sektörünün son 10 çeyrektir üst üste gelir artışı yaşadığını görüyoruz. Bu herhangi bir sektör için bile olağanüstü bir durum manasına geliyor. Sektörün en büyük ismi ise hala tartışmasız bir şekilde TSMC. Ancak Tayvanlı yarı iletken madde üreticisinin en büyük rakibi konumunda olan Samsung’da adeta gümbür gümbür geliyor.

Samsung rakiplerini tekrar solladı!

Samsung pazar payını arttırmaya devam ediyor!

Yapılan araştırmalara göre, 2021 yılının dördüncü çeyreğinde TSMC’nin pazar payı %53,1’den %52,1’e geriledi. Tabi yarı iletken devinin azalan bu payı kime gitti dersiniz? Evet bildiniz, en büyük rakibi Samsung’a.

Samsung’un pazar payı verilerine baktığımız zaman, Güney Koreli teknoloji devinin 2021 yılının üçüncü çeyreğinde %17,2 olan payının, 2021 yılının dördüncü çeyreğinde %18,3’e yükseldiğini görüyoruz. Öte yandan TSMC ile Samsung’un pazar paylarını topladığımız zaman, bu iki şirketin pazarın yaklaşık %70’ini domine ettiğini görüyoruz ki bu da yarı iletken üretiminde kimlerin söz sahibi olduğunu bizlere açıkça gösteriyor.

Galaxy Z Flip yeni nesilde çok daha farklı olacak