Samsung Odyssey OLED G8 Akıllı Monitörü tanıtıldı

g8

Samsung, küresel pazar için resmi olarak yeni bir akıllı monitör tanıttı: Samsung Odyssey OLED G8. Bu yeni model, yapay zeka teknolojisi ile OLED izleme deneyimini geliştirmeyi vaat eden bir dizi etkileyici özellik ve teknolojiyi bünyesinde barındırıyor.

Samsung Odyssey OLED G8, 32 inç OLED paneliyle 4K UHD (3840 x 2160) çözünürlük sunar. Bu, kullanıcıların son derece keskin ve ayrıntılı görüntüler deneyimlemesini sağlar. 240 Hz yenileme hızı ile bu monitör, özellikle hızlı tempolu oyunlar için ideal olup, akıcı ve pürüzsüz bir görüntü sunar. Bu özellik, oyun oynarken ve içerik tüketirken mükemmel bir performans sağlar. 0,03 ms tepki süresi, ekranın anında tepki vermesini sağlayarak hareket bulanıklığını en aza indirir ve kullanıcı deneyimini optimize eder. 16:9 en boy oranı, geniş ekran deneyimi sunarak hem oyun hem de içerik tüketimi için ideal bir izleme alanı sağlıyor.

Parlama önleyici ekran, çeşitli ışık koşullarında bile net ve parlak görüntüler sunar, böylece göz yorgunluğunu azaltır ve uzun süreli kullanımda konfor sağlar. Monitör, kaputunun altında NQ8 AI Gen 3 işlemcisi ile donatılmıştır. Bu yapay zeka destekli işlemci, görüntü işleme ve optimize etme konusunda üstün performans sunuyor.

Samsung Odyssey OLED G8 Akıllı Monitörü

Samsung Odyssey OLED G8, yapay zeka teknolojisi kullanarak izleme deneyimini daha da ileri taşır. AI destekli özellikler, görüntü kalitesini optimize ederken, oyun ve içerik tüketiminde daha akıcı ve etkileyici bir performans sunuyor.

Samsung Gaming Hub ve yerel akıllı TV uygulamalarıyla, görüntülenen içeriği neredeyse 4K çözünürlüğe yükseltmek için yapay zeka teknolojisini kullanıyor. Bu sayede, cihaz işlevsellik açısından akıllı TV olarak da kullanılabiliyor. OLED panel kullanımı konusunda birçok kullanıcı yanma sorunundan endişe duysa da, Samsung bu sorunu tescilli Samsung OLED Safeguard+ teknolojisi ile çözmeyi hedefliyor. Bu teknoloji, monitöre titreşimli bir ısıtma borusu uygulayan türünün ilk örneğidir.

Ayrıca, Dinamik Soğutma Sistemi ve statik görüntülerin (logolar ve görev çubukları gibi) algılanmasıyla birlikte parlaklığı otomatik olarak azaltarak yanmayı önlemeye yardımcı olur. Samsung Odyssey OLED G8, AMD FreeSync Premium Pro ve Nvidia G-Sync teknolojileriyle birlikte gelir. Bağlantı seçenekleri arasında 2 HDMI bağlantı noktası, 3 USB 3.0 bağlantı noktası, 1 DP bağlantı noktası ve ergonomik bir stand bulunur. Ne yazık ki, cihazın fiyatlandırma ve stok durumu hakkında henüz bir bilgi paylaşılmadı.

Android 15’in Instant Hotspot özelliği Samsung cihazlarda çalışmayacak