Samsung, orta sınıf akıllı telefon pazarını hedef alıyor

Yurtdışı akıllı telefonlar

Hindistan’daki orta sınıf akıllı telefon kategorisi bir büyüme aşamasından geçiyor. Ülkedeki bu segment, 20.000 – 45.000 Yen aralığında satılan telefonları kapsamakta. Bu nedenle, bu haftanın başlarında Samsung, bölgedeki orta sınıf akıllı telefon pazarının neredeyse yarısını ele geçirme planlarını duyurdu. İşte detaylar.

Birkaç gün önce Samsung, Hindistan için beş yeni Galaxy A serisi modelini tamamladı. Bengaluru’daki lansman etkinliğinde, Samsung Hindistan Kıdemli Direktörü ve Pazarlama Müdürü Aditya Babbar, Deccan Herald’a Güney Koreli teknoloji devinin orta sınıf akıllı telefon segmentinin %40’ını ele geçirmeyi umduğunu açıkladı.  Counterpoint Research’e göre, Samsung’un Hindistan’ın orta sınıf akıllı telefon kategorisindeki pazar payı 2021’de %28’di. Şirket, bu segmentte yıllık bazda %87’lik bir büyüme kaydetti.

Samsung, orta sınıf akıllı telefon pazarını hedef alıyor

Hindistan fiyata duyarlı bir pazar olduğundan, markalar tüketicileri çekmek için çeşitli finansman seçeneklerini zorluyor. Samsung, orta sınıf akıllı telefon pazarını hedef alıyor, üç yıl önce ‘Samsung Finance Plus’ adlı kendi kredi platformunu tanıttı. Şu anda Hindistan genelinde 50.000’den fazla mağazada mevcut. Babbar, bu platform kullanıcılarının %50’sinden fazlasının hayatlarında hiç kredi kullanmadıkları için kredi almakta yeni olduğunu açıkladı. Hindistan’da akıllı telefonların ortalama satış fiyatı, tedarik sorunları nedeniyle 2021’de arttı. Aynı zamanda, orta sınıf telefonlar artık birden fazla kitleyi hedefleyen çeşitlendirilmiş özelliklerin yanı sıra daha fazlasını sunuyor. Şirket planlarını ne derece gerçekleştirebilecek bekleyip göreceğiz.

Kripto para madenciliği doğalgaz ile yapılacak: Evet doğalgaz