Samsung Note serisinin fişini çekiyor

Galaxy Note 20

Samsung’un Note serisinin fişini çekeceği kesinleşti. İşte Samsung Note serisi ile ilgili son detaylar.

Bilindiği üzere Samsung her yıl iki farklı üst segment seriyi kullanıcıların beğenisine sunuyordu. S serisi ve Note serisi. Fakat artık bu iki serinin yanında Z serisi de bulunuyor. Son 2 yıldır hayatımıza giren Z serisi katlanabilir ekrana sahip olan modellerden oluşuyor.

Ortaya atılan ilk iddialara göre Z serisinde yer alan Fold modellerine S Pen desteği de gelecek. Aslında bu haberi duyduğumuzda Note serisinin fişini mi çekecekler diye düşünmüştük.

Nitekim kısa vadede Samsung’un temel amacı da ortaya çıktı. Güney Koreli şirket ciddi ciddi Note serisinin sonlandırmayı planlıyor.

Galaxy Note

Samsung Note serisi için yolun sonu

Bu yöndeki son iddia Reuters’dan geldi. Dünyaca ünlü haber kaynağı Reuters Note serisinin sonlandırılacağını doğruladı.

Zaten Note serisi bu sene satış bazında çok düşük seviyelerde kalmıştı. Görünen o ki bu satış rakamları Güney Koreli yetkilileri bazı adımlar atmak zorunda bıraktı.

Dip not olarak şunu da hatırlatmamız gerekiyor. Önümüzdeki yıl çıkacak olan S serisi modellerde de S-Pen desteği bulunacak. Elbette bu modellerde kalemin telefonun içerisine dahil olmayacağını hatırlatmak gerekiyor.

Fakat Z serisinde kalem aynı Note serisindeki gibi tümleşik olabilir. Bunu öğrenmek için bir süre daha beklememiz gerekecek. Muhtemelen Samsung da konu ile ilgili resmi bir açıklama yapmayacaktır.

Xbox GamePass Control ile coşacak