Galaxy S serisi yolun sonuna mı geldi?

galaxy s

Akıllı telefon pazarının lider ismi konumunda bulunan Samsung’un üst segment kategorisini S ve Note serisi oluşturuyor. Güney Koreli teknoloji devi her yılın Mart – Nisan ayı gibi Galaxy S serisinin yeni modelini satışa sunarken, senenin ikinci yarısında ise Galaxy Note serisini tanıtıyor. Sonuç olarak Samsung kanadından yıl içinde iki farklı seriye ait üst segment modeller satışa sunuluyor. Fakat görünen o ki S serisi artık yolun sonuna gelmiş olabilir.

Galaxy S serisi isim değiştirebilir

Hatırlanacağı üzere Samsung geçtiğimiz günlerde yeni amiral gemisi modelleri GalaxyS9 ve S9+’ı tanıtmıştı. Mart ayının ortalarına doğru raflardaki yerini alacak olan bu iki cihazın tanıtımı sonrası, Samsung cephesinden şaşırtıcı açıklamalar geldi.

Samsung Mobile’ın en yetkili ismi konumunda bulunan DJ Koh, Galaxy S serisinin isim değiştireceği yönündeki soruları yanıtladı. Koh bu iddiaların doğru olduğuna dikkat çekerek Galaxy markası korunarak yeni bir isim tercih edebileceklerini söyledi.

Bu iddialar akla Galaxy X iddialarını getirdi. Bilindiği üzere Samsung bir süredir katlanabilir ekranlı yeni bir model üzerinde çalışıyor. Bu modelin önümüzdeki yıl satışa sunulmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bazı analistlere göre, Galaxy X, GalaxyS serisinin yerini alacak. Yani önümüzdeki yıl Galaxy S10 yerine muhtemelen Galaxy X ile karşılaşabiliriz. Fakat ondan sonraki sene çıkacak olan yeni model hangi isimle çağrılır, işte o kısım biraz muamma.

Galaxy S9 vs Xperia XZ2 karşılaştırması için tıklayın